ABD’den 69 milyar dolarlık satın alma kararına itiraz!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft’un Activision Blizzard’ı 69 milyar dolar karşılığında satın almasına mahkeme tarafından verilen onay kararına karşı çıktı.

ABD’den 69 milyar dolarlık satın alma kararına itiraz!
Yayınlama: 13.07.2023
A+
A-

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ABD’de mahkemenin Microsoft’un oyun yapımcısı Activision Blizzard’ı  69 milyar dolar karşılığında satın almasına onay veren kararına itiraz etti.

Bu durum Microsoft ve Activision arasındaki anlaşmanın tamamlanamadan 18 Temmuz’a kadar belirlenmiş olan sürenin dolma ihtimalini artırıyor. Eğer iki şirket de anlaşmayı uzatma konusunda anlaşamazlarsa 18 Temmuz’dan sonra anlaşmadan çekilebilecekler.

FTC’nin mahkemeye yaptığı başvuruda itirazın detayları yer almadı. Microsoft itiraza karşı çıkacağını açıkladı.

MAHKEME MİCROSOFT LEHİNE KARAR VERMİŞTİ

San Francisco’daki federal mahkemeden, Microsoft’un Activision’ı 69 milyar dolara satın alması anlaşmasının planlandığı şekilde ilerleyebileceğine yönelik karar çıktı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Microsoft Başkanı Brad Smith, hızlı karar için mahkemeye minnettar olduklarını belirterek, “Bu süreç boyunca tutarlı şekilde gösterdiğimiz gibi, düzenleyici kaygıları gidermek için iş birliği içinde çalışmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş