ABD, Çin’i yenmek için yapay zeka kurallarını çiğneyebilir!

ABD hükümetinin yapay zeka tartışmalarının yeni bir Soğuk Savaş’ın parçası olarak Çin’i yenmeye odaklandığı belirtiliyor. Ayrıca ABD’nin bu planı için YZ kurallarına rağmen, agresiflikle davranabileceği belirtildi.

ABD, Çin’i yenmek için yapay zeka kurallarını çiğneyebilir!
Yayınlama: 24.07.2023
A+
A-

Milyarder teknoloji yatırımcısı Marc Andreessen’e göre Washington’un liderleri, yeni bir Soğuk Savaş şekillenirken ABD’nin yapay zekaya hakim olmak için küresel bir yarışta Çin’i yeneceği konusunda kararlı.

Silikon Vadisi yatırımcısı ve VC firması a16z’nin kurucu ortağı, yapay zeka konusunda politika yapıcılarla yaptığı son görüşmelerin Çin’den bahsedildiği anda daha rekabetçi bir ton aldığını öne sürdü.

“Kapıyı açıp Çin’den, Çin’in yapay zeka ile ne yapacağından ve Çin ile girdiğimiz bu yeni Soğuk Savaş’ta bunun ne anlama geleceğinden bahsettiğiniz anda, bu tamamen farklı bir konuşma olur” dedi.

ABD YAPAY ZEKADA ÇİN’İ YENMEK İÇİN KOLLARI SIVADI

Insider’ın aktardığı bilgilere göre, Andreessen, Washington’daki politika yapıcıların sadece “başarılı olmak için Amerikan yapay zekasına” ihtiyaç duymadıklarını, aynı zamanda “Çinlileri yenmeleri” gerektiğini söylediklerini de sözlerine ekledi. Yorumlar ilk olarak Fortune tarafından bildirildi.

ABD, Çin'i yenmek için yapay zeka kurallarını çiğneyebilir!

Geçtiğimiz hafta, OpenAI, Google, Microsoft ve Meta’nın da aralarında bulunduğu yapay zekâya öncülük eden bir dizi şirketin teknoloji liderleri, Beyaz Saray’da yapay zekânın geliştirilmesine yönelik güvenceler sunmak üzere gönüllü bir taahhütname imzaladı.

Bu taahhüde göre yapay zeka şirketleri ürettikleri içeriklere filigran eklemeyi kabul etti.

ABD YAPAY ZEKA KURALLARINI ÇİĞRENEYEBİLİR!

Ancak Andreessen’in yorumları, Washington’un dünyanın en büyük iki süper gücü arasındaki jeopolitik gerilimlerin tırmandığı bir dönemde Çin’e karşı üstünlük sağlamanın bir yolu olarak yapay zekanın gelişimini agresif bir şekilde hızlandırmaya istekli olduğunu da gösteriyor.

Andreessen, Pekin’deki liderlerin “otoriter oldukları için” yapay zekayı “nüfus kontrolü sağlamanın bir yolu olarak gördüklerini” söyledi.

Yakın zamanda Çin’e yaptığı bir gezi sırasında Elon Musk, Çinli liderlere gelecekte yapay zeka liderliğindeki bir süper zekanın hükümeti devirme gücüne sahip olabileceğini söylediğini belirtti.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş