AB vize kolaylığı için Türkiye’ye söz verdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında iki yıldır devam eden Schengen kriziyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “yapılan görüşmelerde vize kolaylığı sözü aldıklarını” söyledi.

AB vize kolaylığı için Türkiye’ye söz verdi
Yayınlama: 02.11.2023
A+
A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bolat, Avrupa Birliği ile ilişkilerinin siyasi diyalog açısından 2019’da durdurduğunu ancak ekonomi ve ticaret noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek göreve geldikten sonra Avrupa Birliği yetkilileriyle 4 temaslarının olduğunu söyledi.

AB vize kolaylığı için Türkiye'ye söz verdi

 

AVRUPA VİZE KOLAYLIĞI İÇİN SÖZ VERDİ

Bakan Bolat, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile yeni dönemde yapıcı, ticaret ağırlıklı, Gümrük Birliği’ndeki sıkıntıları karşılıklı telafi etme iradesi gösteren bir tutum sergilediğine işaret ederek “Görüşmelerde vize konusundaki sıkıntıların aşılması noktasında şikayetleri en üst perdeden dile getirdiğimizde, ‘Yeni bir hazırlık içindeyiz ve vize kolaylığı süreci başlatacağız’ cevabını aldık” dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş