AK Parti’li Şen: Sokaklar güvenli olacak, hayvanların canına zarar gelmeyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, sokak hayvanlarına ilişkin yürürlüğe girecek yasayla ilgili “Yoğun bir sahiplendirme kampanyası yürüteceğiz. Sadece barınakla olmaz. Bunları yapmayan belediyelere de hapis cezasına varıncaya kadar ceza gelecek. Bu sorunu çözmemiz lazım. Sokaklar güvenli olacak, hayvanların canına zarar gelmeyecek. Bir tek hayvan dahi öldürülmeden bu sorunun çözümü vardır” dedi.

AK Parti’li Şen: Sokaklar güvenli olacak, hayvanların canına zarar gelmeyecek
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile birlikte Büyükşehir Belediyesine ait Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası konuşan Mustafa Şen, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen, ‘Sahipsiz hayvanlara yönelik’ kanun teklifine ilişkin değerlendirmede bulundu. Şen, merkezin faaliyetlerine değinerek, “Hayvanların gezme alanları olması gerekiyor. Onlar da yapılacak. Şimdi bu olay nereden başladı? İnsanlara zarar vermeye başladılar. Bunun tedbirini almak gerekir. Bu tedbiri almak için illa da onlara kıymak gerekmez. Hayvanların canına kıymadan, hayvanlara zarar vermeden insanları korumak mümkündür. Allah asla kullarını çözümsüz bırakmaz. Mutlaka bir yol vardır. İşte biz o yolun peşindeyiz. Cumhurbaşkanımızla birkaç defa bu mevzuyu görüştük ve belli bir noktaya getirdik. Kanun uygulanmaya başlandığında görülecektir ki gerçekten de hayvanlara herhangi bir zarar gelmeyecek. Birilerinin bundan siyaset üretmeye kalkması gerçekten korkunç. Sokaklar daha güvenli hale gelecek. Yoğun bir sahiplendirme kampanyası yürüteceğiz. Sadece barınakla olmaz. Bunları yapmayan belediyelere de hapis cezasına varıncaya kadar ceza gelecek. Bu sorunu çözmemiz lazım. Sokaklar güvenli olacak, hayvanların canına zarar gelmeyecek. Bir tek hayvan dahi öldürülmeden bu sorunun çözümü vardır. Biz bu çözümü Trabzon’da herkese göstereceğiz” dedi.

‘POPÜLASYONU KONTROL ALTINA ALACAĞIZ’

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de hazırlanan yeni yasayla ilgili, “Özellikle yeni bir yasanın hazırlanmakta olduğu bir zamanda belediyelere sokaktaki köpeklerin hem kısırlaştırılması hem de sahiplendirilmesi adına olağanüstü bir sorumluluk düşüyor. Bu bilinçle barınağımızı ziyaret ettik. Bize emanet olan bu canlara sahip çıkacağız. İki yönlü olarak değerlendirdiğimizde mevzuata göre sokaktan al kısırlaştır ve sokağa bırak yönteminde popülasyonu kontrol altına almamız lazım. Olağanüstü bir şekilde kısırlaştırma yöntemi ve kısırlaştırdıktan sonra da bir sahiplenme seferberliğine doğru giden bir anlayış var. Mevzuatımız, milletvekillerimiz, genel başkan yardımcımız ve Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla bu şekilde düzenleniyor. Dolayısıyla sahiplendireceğiz ve popülasyonu kontrol altına alacağız” dedi.

BARINAKLAR OLUŞTURULACAK

Başkan Genç, “Mevcut yasamızda herhangi bir şekilde sokaktan köpekler toplanacak ve onlar itlaf edilecek gibi oluşturulan algının kesinlikle doğru olmadığını, bu tür spekülatif haberlerin tamamen siyasi amaçlı olduğunun tespitini de yapmak istiyoruz. Biz Trabzon olarak olayı kontrol altına aldık. Son 5 yılda 82 dönümlük bir alanda 14 bin metrekarelik kapalı alanımızda 3 bin 5 köpeğimizi sahiplendirmişiz, 11 bin 718 köpeğimizi de kısırlaştırmışız. Yani bu konuda adım atan bir yerel yönetimiz. Tabi ki bu sayıyı artıracağız. Hem parazit tedavisi, köpeğin tedavisi, rehabilitasyonu aşılama, kısırlaştırma gibi faaliyetlerin içerisindeyiz. İnşallah yeni yasayla da birlikte bu işi daha bir kontrol altına alacağız. İki ilçemiz için iki fikrimiz var. Barınaklar oluşturarak bu sorunu Trabzon’da hem o canlar için hem de güvenliğini teminle mükellef olduğumuz insanlarımız için çözeceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mumcu da, hayvanseverlere çağrıda bulunarak, “Tüm vatandaşlarımızı sahiplenmeye davet ediyorum. Özellikle sivil toplum kuruluşlarımız bu yönde harekete geçmeli” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş