Dışişleri Bakanlığı: Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelmelerinden memnuniyet duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti Hükümetinin daveti üzerine Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyuyoruz denildi.

Dışişleri Bakanlığı: Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelmelerinden memnuniyet duyuyoruz
Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı, Filistinli Siyasi oluşumların Pekin toplantısında kabul ettikleri bildiri hakkında yaptığı yazılı açıklamada, “Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Hükümetinin daveti üzerine Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Filistinlilerarası uzlaşı sürecine ÇHC’nin katkılarını takdirle karşılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘MEVCUT KOŞULLARDA FİLİSTİN’DE SİYASİ BİRLİĞİN ÖNEMİ DAHA DA ARTTI’

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti:

“İsrail’in Gazze’deki saldırılarının tüm şiddetiyle devam ettiği, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te baskınların daha da yoğunlaştığı mevcut koşullarda, Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti daha artmıştır. Pekin’de kabul edilen bildiride kayıtlı adımların hayata geçirilmesini ve Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasına yönelik uzun zamandır ülkemizin de katkılarıyla devam eden gayretlerin bir an evvel olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz.” (DHA)

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş