Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay: Aslolan hizmetlerle anılmak, eserler bırakabilmektir

İzmir’in Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, göreve gelişinin üzerinden geçen 100 günlük süreci değerlendirdiği toplantıda, 100 gün önce yola çıktığımızda aklımızda tek bir şey vardı; Güzelbahçeli hemşerilerimin yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunmak, makam, mevki için değil halk için çalışmaktı. Makamlar, mevkiler, isimler gelip geçicidir. Aslolan hizmetlerle anılmak, gönüllere yazılmak, eserler bırakabilmektir dedi. Günay, ilçeye kreş, anaokulu ve aşevi açılacağını da duyurdu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay: Aslolan hizmetlerle anılmak, eserler bırakabilmektir
Yayınlama: 19.07.2024
A+
A-

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, düzenlediği toplantı ile göreve gelişinin üzerinden geçen 100 günlük süreci değerlendirdi. Günay, bu sürede hayata geçirilen projelerini anlattı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, geçmiş dönem CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri de katıldı. Toplantı saygı duruşu İstiklal Marşı’nın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in video gösterimi ile başladı. Toplantıda konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “100 gün önce yola çıktığımızda aklımızda tek bir şey vardı; Güzelbahçeli hemşerilerimin yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunmak, makam, mevki için değil halk için çalışmaktı. Makamlar, mevkiler, isimler gelip geçicidir. Aslolan hizmetlerle anılmak, gönüllere yazılmak, eserler bırakabilmektir” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay: Aslolan hizmetlerle anılmak, eserler bırakabilmektir

‘GÜZELBAHÇE HALKININ SEVGİSİNİ KAZANDIK’

Mazbatasını aldıktan 1 ay sonra çalışmalarıyla Güzelbahçe halkının sevgisini kazandığını söyleyen Günay, “‘Bu hızla giderse 6 ay sonra yapılacak proje kalmayacak’ dendi. Ancak ben böyle düşünmüyorum, daha yapacak çok işimiz var. Ninelerimizin, dedelerimizin, annemizin, babamızın evlerine daha sıcak bir yemek götüremedik. Okula giden çocuklarımızın ceplerine harçlık koyamadık, gençlerle el ele tutuşup özgürlük şarkısı söyleyemedik. Ondan dolayı yolumuz uzun, emekçi yol arkadaşlarımın bana verdiği enerjiyle, Güzelbahçe’nin adından önce İzmir’de sonra tüm Türkiye’de söz ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay: Aslolan hizmetlerle anılmak, eserler bırakabilmektir

‘DENİZLERİ GÜZELBAHÇE’DE YAŞATACAĞIZ’

Günay, ” Deniz Gezmiş Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anıtını açtığımızdan beri sürekli soruşturma geçiriyoruz. Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan. Ceza da verseler, içeri de atsalar hatta ve hatta assalar da biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Onları Güzelbahçe’de her 6 Mayıs’ta anıtları önünde 03.00’da anmaya devam edeceğiz. Onlar darağacına giderken korkmadılar, biz onların anıtlarını dikmek için korkmayacağız” diye konuştu.

Günay, “Biz belediyeciliği dün değil, bugün değil Fatsa’dan ülkeye bir belediyecilik örneği yaratan Fikri Sönmez ağabeyimizden yani namı değer ‘Terzi Fikri’den öğrendik. O nasıl ki halkının yanında halkıyla birlikte her şeyi yaptıysa bizlerde şu anda onun yaptığı halkçı belediyecilik anlayışıyla, halkımızla birlikte tüm işlerimizi yapıyoruz. Ülkeye örnek olacak bir belediyecilik çalışması sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay: Aslolan hizmetlerle anılmak, eserler bırakabilmektir

‘SAHİL PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMDI’

Geçen süreçte hayata geçirdiği projelerini anlatan Günay, “Vatandaşın sahil için büyük bir beklentisi vardı. Seçimde vaadimizi her yerde söylüyorduk. Mazbatamızı aldık ve dört bir yandan çalışmalarımıza başladık. Çok beğenildi. Burası çok kötü bir durumdaydı artık hem vatandaşımız rahat nefes alabilecek bir sahilde yürüyüşünü yapıp oturabiliyor hem de esnafımız kendisine ayrılan alanda rahat bir şekilde müşterisine hizmet sağlayabiliyor. Güzbel Cafe ve Güzbel Plaj Cafe’yi yeniledik ve yüzde 20 indirim sağladık. Güzelbahçe’ye bağlı olan Payamlı ve Küçükkaya köylerimizin merkeze ulaşımını kolaylaştırmak için yolu kısaltarak 6 adet virajı kaldırıp alternatif bir yol yaptık. Çamlı köyümüze verdiğimiz sözü yerine getirerek köyümüze yeni bir meydan kazandırdık, Yelki dolmuş son durağını Çamlı köyüne uzatarak vatandaşın ulaşımla ilgili sorununu çözdük. Kentin önemli noktalarından biri olan Seferihisar Caddesi’ne cepheli duvara dikey peyzaj çalışmaları yapıp kente yeni bir estetik alan kazandırdık. Göreve gelir gelmez halkımızın önemli bir talebi olan gasilhaneyi 28 günde hizmete sunduk. İlçemizin için büyük öneme sahip olan muhtarlarımız, STK’larımız, odalarımız için masa kurduk. Bu iş için belirlediğimiz personelimizle sürekli iletişim içinde, her türlü sorunları çözüme kavuşuyor” ifadelerini kullandı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay: Aslolan hizmetlerle anılmak, eserler bırakabilmektir

‘KÖYLÜ KADINLARININ İSTEDİĞİ MAKİNELERİ ALIP TESLİM ETTİK’

Güzbel kafelerinde şehit ailelerine ve gazilere yüzde 30 indirim uygulanacağını belirten Günay, “Gençlik Kulübü kurarak, ilçemizde bulunan gençleri bir araya getirip, sosyal ve kültürel etkinlikler yaparak, gençlerimizin geleceğe dair fikirlerini rahatlıkla konuşabilecekleri, proje üretebilecekleri bir merkez kurduk. Her bir sokağımızı çiçek gibi yapmak için 11 bisikletli temizlik ekibi kurduk. Ekipler her gün sokaklarda temizlik çalışması yapıyorlar. Yenilenebilir enerjiyi destekleyen politikalarla, yüzde 100 elektrikli süpürme aracı aldık. Bu araçlarla ayrıca ilaçlama ve konteyner dezenfeksiyonu yapabiliyoruz. Seçimde verdiğimiz sözü yerine getirdik. Özellikle köylü kadınlarının istediği makineleri alıp teslim ettik” açıklamalarında bulundu.

‘KADIN KOOPERATİFLERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIK’

İlçede bulunan Çamlı ve Yelki kadın kooperatiflerine Güzbel kafelerde yer vererek, kadınların evlerinde yapmış olduğu ürünleri rahatlıkla satma imkanı sağladıklarını söyleyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizde bulunan huzurevlerini ziyaret ediyoruz. Yaşlılarımızın yanındayız; her isteklerini belediye olarak yapmaya hazırız. Gezi Parkı’nda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ismini Güzelbahçe’de parka vererek yaşatacağız. Büyükşehir Belediyemiz iş birliğiyle Foça-Güzelbahçe seferlerimizi başlattık. Kamu kaynaklarını idareli kullanarak bütçemizi koruyarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Kurduğumuz atölyede eski, kırılmış işlev görmeyen bank, çöp kutuları, park mobilyalarını ekiplerimiz atölyeden elden geçirip yeni banklar çöp kutuları ve kent mobilyaları üretiyoruz.”

‘GÜZELBAHÇE’YE KREŞ, ANAOKULU VE AŞEVİ AÇACAĞIZ’

Geleneksel hale getirdikleri müdür, büro personeli ve amirlerle fen, temizlik ve park bahçeler müdürlüklerinin çalışmalarına haftanın bir günü destek verdiklerini ifade eden Günay, “Ekip ruhunu her birimde, her kademede daha çok yaşatmak için çalışmaya devam ediyoruz. Halkımıza hizmet konusunda ve dijitalleşme yolunda önemli bir adım olan e-İmar hizmetini hayata geçirdik. İlçemizde yaz gecelerinin vazgeçilmez buluşma noktası gece pazarımızın bu yıl açışını bando takımıyla birlikte kortej ve canlı müzik eşliğinde gerçekleştirdik. Kadınlarımız için Çanakkale gezisi düzenledik, milli maçı kurduğumuz dev ekranlarla izleyerek tek yürek olduk. Sporcularımızı dünya olimpiyatlarında destekledik. Yelki halkımızın önemli bir ihtiyacı olan düğün salonu projesini hayata geçirdik. Gençlerimiz ciddi bir maliyet olan önemli bir zorluğu kolaylaştırdık” diye konuştu.

Toplantıda yapılacak projelere de değinen Günay, Güzelbahçe’ye kreş, anaokulu ve aşevinin 1-10 Eylül tarihleri arasında hayata geçirileceğini ifade etti.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş