8 ülke imza attı… Sosyal medya devleri AB’ye şikayet edildi!

Instagram, YouTube, TikTok ve Twitter, yanıltıcı reklamlardan dolayı tüketicileri ciddi zararlara uğrattığı için AB’ye şikayet edildi. Söz konusu şikayete sekiz ülkenin imza attığı belirtildi.

8 ülke imza attı… Sosyal medya devleri AB’ye şikayet edildi!
Yayınlama: 08.06.2023
A+
A-

Instagram, YouTube, TikTok ve Twitter, Avrupa tüketici grubu BEUC’un Avrupa Komisyonu ve tüketici yetkililerine çevrimiçi platformların kripto varlıklarının yanıltıcı tanıtımını kolaylaştırdığı iddiasıyla şikayette bulunmasının ardından, düzenleyici işlemle karşı karşıya kalabilir.

8 ülke imza attı... Sosyal medya devleri AB'ye şikayet edildi!

YANILTICI REKLAMLAR CİDDİ KAYIPLARA YOL AÇTI

ABD’li düzenleyicilerin Coinbase ve Binance kripto platformlarına dava açması ve geçen yıl FTX’in çöküşü, bitcoin ve ether gibi kripto varlıklarla ilgili tüketicinin korunmasına ilişkin endişelere yol açtı.

Avrupa Birliği geçtiğimiz ay kripto varlık düzenlemesine (MiCa) yönelik dünyanın ilk kapsamlı kurallar setini kabul etmişti.

BEUC Perşembe günü yaptığı şikayette, sosyal medya platformlarında kripto varlıklarının yanıltıcı reklamlarının yaygınlaşmasının, tüketicileri önemli miktarda para kaybı gibi ciddi zararlara maruz bıraktığı için haksız bir ticari uygulama olduğunu söyledi.

8 ülke imza attı... Sosyal medya devleri AB'ye şikayet edildi!

HÜKÜMET DENETİMİN DÜZENLİ YAPILMASI İÇİN ÇAĞIRIDA BULUNDU

ABD hükümeti, tüketiciyi Koruma İşbirliği Ağı’nı, çevrimiçi platformlardan kripto konusunda daha sıkı reklam politikaları benimsemelerini ve etkileyicilerin tüketicileri yanıltmasını önlemek için önlemler almalarını talep etmeye çağırdı.

BEUC, dokuz üyesiyle birlikte yaptığı ortak şikâyet başvurusunda, Ağ’ın daha sonra Avrupa Komisyonu’nu bu tedbirlerin etkinliği konusunda bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Grup, Avrupalı tüketici yetkililerini, platformların reklam politikalarını kriptonun yanıltıcı tanıtımını önleyecek şekilde uyarlamalarını sağlamak için finansal hizmetler için Avrupa Denetim Otoriteleri ile işbirliği yapmaya çağırdı.

8 ÜLKE ŞİKAYETE İMZA ATTI

BEUC Genel Müdürü Monique Goyens yaptığı açıklamada, “Kripto yakında yeni Kripto Varlıkları Piyasası Yönetmeliği ile düzenlenecek ancak bu mevzuat tüketicilerin zararına kripto reklamlarından yararlanan sosyal medya şirketleri için geçerli değil.

Bu nedenle Instagram, YouTube, TikTok ve Twitter’ın tüketicileri kripto dolandırıcılığı ve sahte vaatlere karşı koruma görevlerini yerine getirmelerini sağlamak için tüketicileri korumaktan sorumlu yetkililere başvuruyoruz” dedi.

Danimarka, Fransa, Yunanistan, İtalya, Litvanya, Portekiz, Slovakya ve İspanya’daki tüketici grupları da şikayete imza attı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş