2. tur öncesi ‘Doktor Kıyamet’ten Türkiye’ye saldırı

28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur öncesi 6’lı masa için harekete geçen spekülatörler peşe peşe saldırıya geçti. İngiliz Ash’den gelen borsada spekülasyon çağrısı sonrası şimdi de ‘Doktor Kıyamet’ olarak bilinen Roubin’den benzer bir adım geldi.

2. tur öncesi ‘Doktor Kıyamet’ten Türkiye’ye saldırı
Yayınlama: 17.05.2023
A+
A-

Haber7

Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. Yüzde 49,52 oy olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini hazmedemeyenler ise ikinci tur öncesi Türkiye ekonomisini hedef almaya başladı.

Seçim öncesinden borsa ve kur üzerinden başlayan bu süreç, 14 Mayıs’ta gelen sonuçların hemen ardından hızlanmaya başladı. İlk olarak Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’de görüştüğü isimler arasında yer alan Timothy Ash, borsada spekülasyonlarla ekonominin hedef alınmasını önerdi.

Turkey – I met Kilicdaroglu in London a few months back with other investors & I thought his answers to questions were weak/waffling. I thought at the time that this guy is just no match for RTE in a campaign. Those concerns have kind of being realised. 1/

— Timothy Ash (@tashecon) May 15, 2023

2,5 MİLYARLIK MAL SATTILAR YERLİ ARACILAR BORSAYI SAVUNDU

Timothy Ash’in açıklamaları sonrası borsada yabancılar tarafından 2,5 milyar TL’lik satış geldi. 

Ash’in çağrısı sonrası gelen satışa karşı ise yerli aracı kurumlar alım yaparak borsayı toparladı.

İKİNCİ İSİM SPEKÜLASYON İÇİN DEVREDE

İlk hamlelerinde istediğini alamayanlar ise şimdi ‘Doktor Kıyamet’ olarak bilinen ABD’li ünlü ekonomist Nouriel Roubini’yi devreye soktu.

Roubini, Twitter hesabından bugün yaptığı açıklamada “Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanırsa Türkiye tam teşekküllü bir kur krizi ve finansal krizi yaşayacak” diyerek 28 Mayıs öncesi Türkiye ekonomisine yönelik spekülasyon yapmaya çalıştı.

If, likely, Erdogan wins the presidency, Turkey will experience a full fledged currency & financial crisis. Net CB reserves are already negative to the tune of $60bn, the current account deficit is surging and inflation is runaway. Capital control can only delay this train wreck

— Nouriel Roubini (@Nouriel) May 17, 2023

 

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş