1,5 milyondan fazla kişi risk altında… Bu uygulamaları hemen silin!

1,5 milyondan fazla Android kullanıcısının verileri toplayıp Çin’e gönderen casus yazılım uygulamalarını indirip yükledikleri için tehlikede olduğu belirtildi.

1,5 milyondan fazla kişi risk altında… Bu uygulamaları hemen silin!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

Google Play Store’da iki casus yazılım uygulamasının bulunmasının ardından 1,5 milyondan fazla Android kullanıcısı Çinli bilgisayar korsanlarının riski altında olduğu belirtildi.

File Recovery & Data Recovery and File Manager (Dosya Kurtarma & Veri Kurtarma ve Dosya Yöneticisi) uygulamalarına sahip olan herkesin, kişisel bilgileri topladıkları için bu uygulamaları cihazlarından manuel olarak silmeleri isteniyor.

1,5 milyondan fazla kişi risk altında... Bu uygulamaları hemen silin!

UYGULAMALARIN BULUNMASINI VE KALDIRILMASINI ZORLAŞTIRIYOR

Bu veriler kişi listelerini, resimleri, videoları ve gerçek zamanlı kullanıcı konumunu içeriyor. Siber güvenlik firması Pradeo zararlı uygulamaları Google’a bildirdikten sonra mağazadan kaldırıldı ancak hala yüklü olan telefonlardan manuel olarak kaldırılması gerektiği vurgulanıyor.

Pradeo ayrıca iki uygulamanın ana ekran simgelerini gizlediğini ve bu sayede uygulamaların bulunmasını ve kaldırılmasını zorlaştırdığını açıkladı.

PEKİ ANA EKRANDA GİZLENEN UYGULAMA NASIL KALDIRILIR?

Kötü amaçlı uygulamaları kaldırmak için kullanıcıların Ayarlar’ı açması ve ardından cihazda çalışan uygulamaların listesini görmek için Uygulamalar’ı seçmesi gerekir.

Bu ayın başlarında Google, Android kullanıcılarını banka bilgilerini çalabilecek bir güvenlik tehdidi konusunda uyarmıştı.

1,5 milyondan fazla kişi risk altında... Bu uygulamaları hemen silin!

Bir başka güvenlik firmasının karşılaştığı diğer hataya göre “İşlemler, hedeflenen banka müşterilerinin düzenli olarak kullandığı aynı cihazdan başlatıldığı için, bankacılık dolandırıcılıkla mücadele sistemlerinin bunu tespit etmesinin çok zor olduğunı bildirdi.

Teknoloji şirketinde faaliyeti takip eden güvenlik araştırmacılarına göre, hatanın yalnızca bu yöntemle 30.000’den fazla yüklemesi bulunuyor.

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş