100 yıllık tarihe sahip Uzun Çarşı’yı Bakan Özhaseki açacak

YAKLAŞIK 100 YILLIK TARİHİ İLE AFYONKARAHİSAR’IN EN ESKİ ÇARŞILARINDAN BİRİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN KENT MERKEZİNDEKİ UZUN ÇARŞI ASLINA UYGUN BİR ŞEKİLDE AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN RESTORASYONUN ARDINDAN YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞTU. ÇARŞI YARIN ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ’NİN KATILIMI İLE HİZMETE AÇILACAK.

100 yıllık tarihe sahip Uzun Çarşı’yı Bakan Özhaseki açacak
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-

Yaklaşık 100 yıllık tarihi ile Afyonkarahisar’ın en eski çarşılarından biri olma özelliğini taşıyan kent merkezindeki Uzun Çarşı aslına uygun bir şekilde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyonun ardından yeni çehresine kavuştu. çarşı yarın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile hizmete açılacak.

Afyonkarahisar’da 100 yıldan fazla geçmişe sahip tarihi Uzun Çarşı’da başlatılan restorasyon çalışması sona erdi. Cephe sağlıklaştırma, alt yapı, kaldırım, yol düzenlemesi, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları sonrası çarşı yeni bir yüze kavuştu. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaklaşık 1 yıl önce başlatılan restorasyonun ardından kablo, tabela ve klima kirliliğinin önüne geçildi. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar ile esnafların çalışma saatleri dikkate alınarak faaliyetler genelde gece saatlerinde yapıldı. Restorasyonda çarşının yol ve kaldırımları da sil baştan yenilirken, çalışmalar sonrasında çarşı araç trafiğine de kapatıldı.

Çarşı esnaflarından Şükrü Pancar, restorasyon sonrası özellikle müşterilerin geri dönüşlerinin çok iyi olduğunu ifade ederek, tek sorunlarının otopark meselesi olduğunu onu da Afyonkarahisar Belediyesinin kısa sürede çözeceğine inandıklarını ifade etti.

Öte yandan, çarşı yarın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile hizmete açılacak.

100 yıllık tarihe sahip Uzun Çarşı’yı Bakan Özhaseki açacak
100 yıllık tarihe sahip Uzun Çarşı’yı Bakan Özhaseki açacak
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş