Zelenski açıkladı: Bahmut’u savunmaya devam edeceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, generallerine, çatışmaların sürdüğü Bahmut kenti için fikirlerini sordu. Zelenski, “Generaller cevap verdi: Geri çekilmeyin ve takviye yapın. Bu görüş oybirliğiyle desteklendi” dedi.

Zelenski açıkladı: Bahmut’u savunmaya devam edeceğiz
Yayınlama: 07.03.2023
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Donetsk ve Luhansk bölgeleri arasında bulunan ve stratejik nokta olarak değerlendirilen Bahmut kentine ilişkin açıklama yaptı. Şiddetli çatışmaların devam ettiği kenti savunmaya devam edeceklerini belirten Zelenski, “Bugün Genelkurmay toplantısında, doğrudan hem Khortytsia komutanı General Syrskyi’ye hem de Başkomutan Zaluzhny’ye Bahmut bölgesi hakkındaki, geri çekilme ya da şehri savunup takviye yapma konusunda fikirlerini sordum. Her iki general de geri çekilmeyin ve takviye yapın dedi. Bu görüş oybirliğiyle desteklendi. Başka bir görüş bildiren olmadı” dedi.

“VAZGEÇİLEBİLİR BİR BÖLGEMİZ YOK”

Zelenski, Ukrayna’nın hiçbir bölümünün ‘vazgeçilebilir bölge’ olarak görülmediğini vurgulayarak, “Ukrayna’nın terk edilebileceği söylenebilecek hiçbir parçası yok. Savaşçılarımızın direncinin ve kahramanlığının göz ardı edileceği hiçbir Ukrayna siperi yok. İşgalciyi her yerde, Ukrayna için sonuç verdiği her yerde yok ediyoruz. Bahmut, Donbas savaşı boyunca en büyük sonuçlardan birini veriyor. Ukrayna’nın her tarafını savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Vakti geldiğinde ülkemizin her şehrini ve köyünü özgürleştireceğiz” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş