Yunus Emre Enstitüsü, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Türkçe kursu başlattı

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Yunus Emre Enstitüsü tarafından ilk kez düzenlenen Türkçe kurslarına Taylandlılar yoğun ilgi gösterdi. Enstitünün kurslarına 300’den fazla başvuru yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Türkçe kursu başlattı
Yayınlama: 03.08.2024
A+
A-

 

Yunus Emre Enstitüsü, Türkçenin dünya dili olmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında dünyanın farklı yerlerinde ilk kez Türkçe kursları düzenlemeye başladı. Enstitü, dünya çapından gelen taleplere istinaden farklı kıtalarda ilk Türkçe öğretimi faaliyetlerini hayata geçiyor. Mahidol Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini yürütmeye başlayan Bangkok’taki temsilciliği tarafından Türkçe kursları başlatıldı.

Mahidol Üniversitesinin 50’nci yıl dönümü kutlamaları haftasında düzenlenen etkinlik ile Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe derslerinin başlangıcı duyuruldu. Etkinliğe Türkiye’nin Bangkok Büyükelçisi Serap Ersoy, Mahidol Üniversitesi Rektörü Prof. Piyamitr Sritara, akademisyenler ve Tayland’ın önce gelen medya kuruluşları katıldı.

Bangkok Büyükelçisi Serap Ersoy, gerçekleştirdiği açış konuşmasında, Tayland ve Türkiye’nin zengin tarihe ve kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek Türkiye’nin kültürel diplomasi alanında yürüttüğü çalışmalarda Tayland’ın kıymetli bir yeri olduğunu ifade etti.

Kültürün oluşmasında ve gelişmesinde dilin önemine vurgu yapan Büyükelçi Ersoy, Yunus Emre Enstitüsünün Tayland’daki faaliyetlerinin kültürel diplomasiye önemli katkıları olduğunu vurgulayarak Bangkok’ta ilk kez Türkçe derslerinin yapıldığını ve Türkçe kurslarına gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti.

Mahidol Üniversitesi Rektörü Prof. Piyamitr Sritara ve RILCA Koordinatörü Prof. Dr. Morakat Meyer, Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarının heyecan verici olduğunu ayrıca üniversitede Osmanlı tarihi ve Türk diliyle ilgili dersler açılması için çalışmalar yapılabileceğini belirtti.

İKİ KADİM VE ZENGİN KÜLTÜR ARASINDA KÖPRÜLER KURULACAK
Bangkok YEE Sorumlusu Dr. Aybike Aladağ, Bangkok’ta Türkçeye ve Türkiye’ye gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduklarını ifade etti. Yunus Emre Enstitüsünün vizyonu ve misyonu çerçevesinde Tayland’da gerçekleştirilecek faaliyetlerle Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılacağını, Anadolu’nun ve Asya’nın iki kadim ve zengin kültürü arasında köprüler kurmak amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş