YEE Başkanı Ateş, İngiltere parlamento üyeleri ve iş insanları ile bir araya geldi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, İngiltere Parlamentosu üyelerinin yer aldığı heyetle bir araya geldi. Başkan Ateş, Türkiye’de son 10 yılda sağlık sektöründe çok önemli gelişmeler kaydedildi. Bugün burada, sağlık turizmi açısından Türkiye ile İngiltere arasında bir mutabakata varma konusu başta olmak üzere, özellikle iş dünyasında Covid sonrası daralan piyasalarla birlikte nasıl hareket edilir, YEE olarak biz gerek İngiltere’den ağırladığımız parlamenterlerle gerekse İngiliz ve Türk iş adamlarıyla Türkiye ve İngiltere arasındaki stratejik ortaklığı daha derinlemesine geliştirmeyi hedefliyoruz dedi.

YEE Başkanı Ateş, İngiltere parlamento üyeleri ve iş insanları ile bir araya geldi
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Londra’dan gelen İngiltere Parlamentosu üyeleri, seçkin yatırımcılar ve belediye meclisi üyelerinin yer aldığı heyetle enstitünün Ankara’daki genel merkezinde bir araya geldi. Başkan Ateş, yaptığı açıklamada, “Yunus Emre Enstitüsü şu anda 88 merkeziyle dünyanın 66 ülkesinde faaliyetlerini yürütmekte. Temel görevi de Türkiye ile dünya ülkeleri arasında bağ kurmak. Bugün Yunus Emre Enstitüsü Londra merkezinin organize ettiği bir faaliyette ev sahibi olarak bulunuyoruz. Londra’dan İngiltere’den gelen heyetin temel amacı, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi” dedi.

YEE Başkanı Ateş, İngiltere parlamento üyeleri ve iş insanları ile bir araya geldi

Başkan Ateş, sağlık turizmi açısından Türkiye’nin önemine dikkat çekerek, “Özellikle iş adamları da dahil olduğu için burada Türkiye’de son 10 yılda sağlık sektöründe çok önemli gelişmeler kaydedildi. Bugün burada, sağlık turizmi açısından Türkiye ile İngiltere arasında bir mutabakata varma konusu başta olmak üzere, özellikle iş dünyasında COVID sonrası daralan piyasalarla birlikte nasıl hareket edilir, YEE olarak biz gerek İngiltere’den ağırladığımız parlamenterlerle gerekse İngiliz ve Türk iş adamlarıyla Türkiye ve İngiltere arasındaki stratejik ortaklığı daha derinlemesine geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE İLE İNGİLTERE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

İki ülkenin ortak çıkarlarının konuşulacağı ziyaretlere değinen Başkan Ateş, “Türkiye’deki kurumlarla, bakanlıklarla, özel sektör ve ticari kuruluşlarla gelen misafirlerimizi görüştürerek Türkiye’nin çıkarları, İngiltere’nin ortak çıkarlarını ve konuşacağız. Özellikle, farklı rotalardan geliştirilen Asya’dan İngiltere’ye kadar uzanan birçok proje var. Bu projelerde Türkiye İngiltere birlikte nasıl hareket edebilir? Gerek parlamentoda gerekse sivil toplum kuruluşlarında, belediyelerde ve tabii ki ticari alanlarda iş birliği nasıl yapılabilir? Bugün Ankara’da birçok görüşme yapılacak. Bu görüşmeleri Yunus Emre Enstitüsü Londra Ofisi genellikle koordine ediyor. Verimli bir toplantı, verimli bir görüşme olacak ve tabii bu görüşmelerin somut çıktıkları da olacak ülkemize. Ve tabii ki İngiltere ile olan ilişkilerimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Onun için de biz üzerimize düşen vazifeleri yapıyoruz” diye konuştu.

İngiltere’den gelen katılımcılar da Türkiye’de olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, iş birliği konusunda çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Yunus Emre Enstitüsü, 28 Mayıs-1 Haziran 2024 tarihleri arasında İngiltere Parlamentosu üyeleri, seçkin yatırımcılar ve belediye meclisi üyelerinin yer aldığı heyeti Ankara ve İstanbul’da ağırlayacak. Enstitü, Türkiye ve İngiltere arasında ticaret ve yatırım fırsatlarına zemin oluşturması hedefliyor. (DHA)

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş