“Yazılım alanında mühendis ihtiyacı artıyor”

Bir kalkınma kriteri olarak belirlenen dijital dönüşüm süreci, mühendislik dallarına olan ilgiyi artırıyor. Mühendislik dallarında Bilgisayar, Endüstri, İnşaat, Elektrik ve Elektronik gibi bilinen alanların yanında son yıllarda yükselişe geçen yazılım mühendisliği de gençler arasında merak ediliyor.

“Yazılım alanında mühendis ihtiyacı artıyor”
Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

Bu yıl ilk kez öğrencilerini alacak olan İKÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Patlar Akbulut, bu bölümü tercih edecek öğrencilerin, küresel teknoloji ve trendleri takip edebilmeleri için Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) standartlarını temel alan bir müfredat hazırladıklarını kaydetti.

Yapay zeka, makine öğrenimi, bulut bilişim, siber güvenlik, büyük veri, nesnelerin interneti ve blokzincir başlıklarında uzmanlaşmanın yazılım mühendisliğinin temellerini oluşturduğunu kaydeden Prof. Dr. Patlar bu alanı hedefleyen gençlerin gelecekteki üstlenecekleri rolleri şöyle özetledi:

“Teknolojinin dönüştürdüğü dünya karmaşık problemleri de beraberinde getiriyor. Gerçek dünyadaki zorlukların üstesinden gelmek noktasında yazılım mühendisleri akademi, endüstri ve topluluğun kesiştiği ekosistemde kariyer fırsatlarının çok yüksek.”

GERÇEK DÜNYA SİMÜLASYONUNA DAYALI EĞİTİM

Yazılım mühendisliğini hedefleyen gençlerin, eğitim süreçlerinde laboratuvar olanakları, güncel yazılım araçlarıyla hazırlanan gerçek dünya senaryoları ve simülasyonlarına dayanan projelere ağırlık vererek çalışmaları gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Akbulut, uygulamalı eğitim deneyiminin uluslararası kariyer sürecinde de fark yaratacağını kaydetti.

Doç. Dr. Akbulut, küresel düzeyde sektörlerin, yazılım mühendislerinden matematiksel modelleme yetkinliği, toplumsal ve ekonomik sorunlara teknik çözüm üretecek analiz temeli beklediklerini belirtti.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş