Yaz aylarında da saç ekimi yapılabilir

Yaz aylarının saç ekimi operasyonunu için uygun olduğuna dikkat çeken Smile Hair Clinic kurucularından Dr. Mehmet Erdoğan, Yaygın bir inanışa karşın, saç ekimi için mevsimsel bir kısıtlama bulunmuyor. Yaz dönemi, saç ekimi için ideal bir zaman dilimidir çünkü operasyon sonrası başın daha az kapalı tutulmasıyla iyileşme süreci daha hızlı ve konforlu olabilir. Ancak, bu dönemde işlem bölgesinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması da önemlidir. Bu nedenle, güneşe çıkarken başın korunması sağlıklı bir iyileşme süreci için önemlidir dedi.

Yaz aylarında da saç ekimi yapılabilir
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-

 

Erdoğan, “Yaz aylarında yapılan saç ekimleri vücudun doğal iyileşme sürecini destekleyerek daha hızlı sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor. İyileşme sürecinin daha hızlı ve konforlu olması yaz aylarının saç ekimi için doğru zaman olduğunu gösteriyor. Tabii kurallara harfiyen uymak gerekiyor. Yaygın bir inanışa karşın, saç ekimi için mevsimsel bir kısıtlama bulunmuyor. Yaz dönemi, saç ekimi için ideal bir zaman dilimidir çünkü operasyon sonrası başın daha az kapalı tutulmasıyla iyileşme süreci daha hızlı ve konforlu olabilir. Ancak, bu dönemde işlem bölgesinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması da önemlidir. Bu nedenle, güneşe çıkarken başın korunması sağlıklı bir iyileşme süreci için önemlidir” diye konuştu.

 “SUYLA TEMAS ETMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN SIKI BİR BONE TAKMAK ÖNEMLİ”

 Dr. Mehmet Erdoğan, operasyon için tercih edilebilecek yöntemlere ve sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalara da değinerek “Özellikle FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) yöntemi, minimal invaziv olması nedeniyle yaz ayları için idealdir ve sıcak hava veya güneşin doğrudan etkileri bu yönteme herhangi bir kontrendikasyon oluşturmaz. Yaz aylarında başarılı bir saç ekiminin anahtarı, ameliyat sonrası bakıma özen göstermek. Saç ekiminden yaklaşık altı hafta sonra havuza veya denize girilebilir ancak yeni entegre edilen greftlerin suyla temas etmesini önlemek için sıkı bir bone takmak önemli. Spor aktivitelerine geri dönüş ise dikkatli ve aşamalı bir şekilde yapılmalı. İkinci haftadan sonra hafif aktivitelere başlanabilir ve birinci aydan itibaren daha yoğun aktivitelere geçiş yapılabilir. Bu önlemler, iyileşme sürecinin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş