Volkswagen Amarok 3.5 yıl sonra geri döndü

Volkswagen satışa sunduğu 2010 yılından bu yana 830 bin adedin üzerinde satılan Pick-Up sınıfındaki Amarok’un üretimini 2020 yılında durdurmuştu.

Volkswagen Amarok 3.5 yıl sonra geri döndü
Yayınlama: 14.05.2023
A+
A-

Çünkü, o yıllara kadar Arjantin ve Almanya’da üretilen Amarok’un ikinci nesli 2019 yılında ABD’li Ford’la yapılan işbirliği kapsamında Güney Afrika’ya kaydırılmıştı. Bu işbirliği ile Ford ve Volkswagen’in Pick-Up’ları artık sadece Güney Afrika’nın Sliverton şehrinde üretilecekti. İşte o işbirliğinin ilk ürünü olan ikinci nesil Amarok, 3.5 yıllık aradan sonra yeniden Türkiye’de satışa çıkarıldı.

İKİ FARKLI DİZEL MOTOR

Türkiye pazarına 2.0 litre 205 beygir dört silindirli çift turbo ve 3.0 litre 240 beygir V6 motor seçenekleriyle satışa sunulan yeni Amarok, 2 litrelik dizel motor tercih edildiğinde ‘Life’, ‘Style’, ‘Style Plus’, 3 litrelik dizel motor tercih edildiğinde ise ‘Style’, ‘PanAmericana’ ve ‘Aventura’ donanımlarıyla alınabilecek.

Lansmana özel kampanyalı fiyatları 1 milyon 200 bin TL’den başlayan yeni Amarok’un tüm versiyonlarında 10 ileri otomatik şanzıman ve 4MOTION isimli dört çeker teknolojisi standart olarak sunulacak.

”FİYATA BİR YIL ÇALIŞTIK”

Yeni nesil Amarok’un geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen basın tanıtım ve test sürüşü toplantısında açıklamalarda bulunan Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, aracın Almanya’dan önce Türkiye’de tanıtıldığını söyleyerek Pick-Up potansiyelinin Türkiye’de daha fazla olduğunu belirtti.

Senyücel, “Türkiye’deki vergi sistemi Pick-Up’ları SUV modellere göre daha cazip kılıyor. Bu sene 2 bin 500 ila 3 bin adet arasında yeni Amarok getirmeyi hedefliyoruz. Pazar payı hedefimizi ise yüzde 20 olarak belirledik. Amarok’un fiyatı için 1 yıl çalıştık. Başta SUV’lar olmak üzere tüm sınıflardan pay alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.