Vincenzo Montella: Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Birtakım fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. İlk hatamızda ise cezalandırıldık. İlk gole kadar maç dengede gitti. İkinci golde şanssızlık yaşadık. O golden sonra maçın dengesi değişti. Avrupa’nın en iyi ekiplerinde biri karşısında maçın tamamında eşit bir mücadele sergiledik. Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu” dedi.

Vincenzo Montella: Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu
Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz’e 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, açıklamalarda bulundu. İlk gole kadar maçın dengeli geçtiğini ifade eden Vincenzo Montella, “Birtakım fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. İlk hatamızda ise cezalandırıldık. İlk gole kadar maç dengede gitti. İkinci golde şanssızlık yaşadık. O golden sonra maçın dengesi değişti. Avrupa’nın en iyi ekiplerinde biri karşısında maçın tamamında eşit bir mücadele sergiledik. Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu” şeklinde konuştu.

“BAZI NOKTADA YETERİNCE CESUR DAVRANAMADIK”

Portekiz maçına iyi hazırlandıklarını söyleyen Montella, “Biz bu maça odaklandık. Bazı noktada yeterince cesur davranamadık. Bu maçı belki de biraz kafamıza büyüttük. Sahada bu turnuvada daha fazla tecrübesi olanlarla vardı. Sonucun sebebi bir sonraki maça odaklandığımızdan dolayı değil” diye konuştu.

“ARDA MAÇA ÇIKACAK DURUMDA DEĞİLDİ”

Arda Güler’in ilk 11’de başlamaması üzerine ise Vincenzo Montella, şu yorumlarda bulundu:

“Maçı kaybettiğinizde milli takım olarak da kulüp olarak da düşman bellenen teknik direktör olur. Belirttiğiniz nedenlerle bunu yapamadık. Kenan ve Arda çok iyi oyuncular. Arda maça çıkacak durumda değildi. 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi. Maçın son 20 dakikası oyuna sokmamayı da düşündük. Sonra değiştirmeye karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Kenan da tercih ettik. Bazen unutuyoruz ama oyuncularımızın çoğu kulüplerinde devamlılıkla oynamaya alışık değiller. Hafta 1 maç belki ama 4 günde 1 maç oynadığı zaman maç fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmanız gerekiyor. Kenan bir önceki maçta da çok iyi oynadı. Polonya karşı da çok iyi oynadı. Futbolcular değişik durumla karşı karşıya, 3 günde 1 maça çıkıyorlar. Sebep bu.”

“ARDA SAKATLIK RİSKİNİ GÖZE ALDIĞINI BİLMESİNE RAĞMEN SAHAYA ÇIKMAK İSTEDİ”

Arda Güler ile ilk yarının bitmesinin ardından konuştuğunu söyleyen Montella, “Arda çok iyi ve zeki bir oyuncu. Ülkesiyle gurur duyan ve tutkuyla sporunu sergileyen bir oyuncu. Sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıkmak istedi. İlk yarının sonunda konuştuk. Art niyetli spekülasyonlar istediğimiz bir şey değil. İstişareler yapılarak kararlar alınıyor” ifadelerinde bulundu.

“OYUNCU DEĞİŞTİRME ŞANSIMIZ O NOKTADA BİTMİŞTİ”

Maç sırasında oyuna santrfor almayı düşündüğünü ifade eden 50 yaşındaki deneyimli teknik adam, “Maça esnasında bunu düşündüm. Ama ilk yarının sonuna doğru sakatlık yaşadık, değişiklik yaptık. Son oyuncu değişikliğinde de bir santrfor sahaya sürdük. Ama Samet sakatlandı. Dolayısıyla oyuncu değiştirme şansımız da o noktada bitmişti” dedi.

“BÖYLE BİR RAKİBE KARŞI UFAK HATA YAPTIĞINIZDA CEZALANDIRILIYORSUNUZ”

Eşit bir maç oynadıklarını söyleyen İtalyan teknik adam, “Geçtiğimiz maçta da zorluklar yaşadık. Belki de bir önceki maçta daha fazla riskli pozisyon oldu. Yapılan büyük hatalara baktığınızda eşit bir maç oynadık. Böyle bir rakibe karşı ufak hata yaptığınızda cezalandırılıyorsunuz. Sonuca baktığınızda haklı görülebilirsiniz ama kendi oyuncularımıza baktığımızda bir kısmını peş peşe 2 maç oynayamaya alışık değil. 4 günde 1 maç oynamak farklı bir durum. Aynı oyuncularla sahaya çıkmak mümkün değil. Aynı defansif hattı kullanmak mümkün olmadı. Teknik ve taktik açısından 1 değişiklik yaptık. Kenan ile Kerem değişti” şeklinde konuştu.

“BUNLAR FUTBOLDA BAZEN OLUYOR”

Samet Akaydin’in kendi kalesine attığı golün sebebini iletişimsizliğe bağlayan Vincenzo Montella, sözlerini ise şöyle tamamladı:

“İletişimsizlik oldu. Bunlar futbolda bazen oluyor. Maalesef bugün bizim başımıza geldi. Benim teknik direktörlüğünü yaptığım ekibin başına geldi. Bazen başka ekiplerin de başına geliyor.”

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş