Vatandaş Arefe günü kurban pazarına akın etti

ARİFE GÜNÜNDE TEPEBAŞI İLÇESİ MUTTALİP MAHALLESİ’NDE BULUNAN HAYVAN PAZARI’NDA YOĞUNLUK OLDUKÇA ARTTI. KURBAN BAYRAMI’NDAN BİR GÜN ÖNCESİNE KURBANLIK SEÇİMİNİ BIRAKAN VATANDAŞLARIN PAZARDA BEĞENDİKLERİ HAYVAN İÇİN SIKI PAZARLIK YAPTIĞI GÖRÜLDÜ. ÖZELLİKLE 10 BİN LİRADAN BAŞLAYAN KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK BÖLÜMÜNDE VATANDAŞLARIN YOĞUNLUK OLUŞTURDUĞU GÖRÜLDÜ. ESKİŞEHİR’E FARKLI NOKTALARDAN GELEN HAYVAN SATICILARIN YOĞUNLUKTAN MUTLU OLDUĞU GÖZLENDİ.

Vatandaş Arefe günü kurban pazarına akın etti
Yayınlama: 15.06.2024
A+
A-

Eskişehir’deki hayvan pazarında arife günü yoğunluk oluşup, satışlar artarken, vatanların daha çok fiyatı 10 bin TL’den başlayan küçükbaşa yöneldiği görüldü.

Arefe gününde Tepebaşı ilçesi Muttalip Mahallesi’nde bulunan Hayvan Pazarı’nda yoğunluk oldukça arttı. Kurban Bayramı’ndan bir gün öncesine kurbanlık seçimini bırakan vatandaşların pazarda beğendikleri hayvan için sıkı pazarlık yaptığı görüldü. Özellikle 10 bin liradan başlayan küçükbaş kurbanlık bölümünde vatandaşların yoğunluk oluşturduğu görüldü. Eskişehir’e farklı noktalardan gelen hayvan satıcıların yoğunluktan mutlu olduğu gözlendi.

14 bin liraya küçükbaş kurbanlık Yalçın Tiftik, “Kurbanlığımızı aldık, yarın keseceğiz inşallah. Etin bir kısmını dağıtacağız, bir kısmını da inşallah ailecek yiyeceğiz” dedi.

“Taban fiyat 10 bin TL”

Eskişehir’e kurbanlık satışı için Afyonkarahisar’dan gelen Ercan Özel şöyle konuştu: “Fiyatlardan ufak tefek düşüş var, satışlarda da artış var. Ama beklediğimizin altında bir arife oluyor. Kalabalık var bugün pazarda inşallah güzel olur, bütün satıcı arkadaşlara hayırlı müşteriler diliyorum. Küçükbaşta fiyatlar en az 10 bin liradan 25 bin liraya kadar hayvan var pazarda. Taban fiyat 10 bin TL, 10 bin, 12 bin şeklide gidiyor.”

“Geçen yılki fiyatların aynısı”

Hayvan pazarında kalabalığın olduğunu fakat alıcının az olduğunu söyleyen hayvan satıcısı Alaattin Karademir, “Fiyatlar için bedava diyebiliriz, 10 bin, 12 bin şeklide gidiyor. Geçen yılki fiyatların aynısı. Her şeye zam geldi hayvan fiyatları aynı” dedi.

Vatandaş Arefe günü kurban pazarına akın etti
Vatandaş Arefe günü kurban pazarına akın etti
Vatandaş Arefe günü kurban pazarına akın etti
Vatandaş Arefe günü kurban pazarına akın etti
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş