Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakfiyelerdeki hayır şartlarını yerine getiriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bünyesindeki vakıfların vakfiyelerinde yer alan hayırların yerine getirilmesi için Ankara Onkoloji Hastanesi’nin bir bölümünün restorasyonu, gelinlik çağdaki kadınlara 30 bin lira çeyiz yardımı ile cezaevlerinde kalan mahkumlara tatlı ikramının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakfiyelerdeki hayır şartlarını yerine getiriyor
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Vakıflar Genel Müdürlüğü hizmet alanları içerisinde bulunan vakıfların vakıf senetlerinde yer alan hayırları yerine getirmeye yönelik proje başlattı. Proje ile Şeyhülharem Hacı Bekir Paşa Vakfı’nın vakfiyesinde yazan, ‘Düşkün hastalara oda tahsis edilmesi’ talimatı gereği Ankara Onkoloji Hastanesi’nin bir katının restorasyonu yaptırıldı. Hamid Çelebi Vakfı’nın vakfiyesinde yazan ‘Gelin kızlara çeyiz verilmesi’ talimatı gereği, maddi durumu yetersiz evlilik çağındaki 30 bekar kadına 30 bin TL’lik çeyiz yardımı başlatıldı. Niksarlı Hacı Mehmed Vakfı’nın vakfiyesinde yazan ‘Mahkumlara tatlı ikram edilmesi’ hayır şartı gereği ise Adalet Bakanlığı koordinesinde Sincan, Diyarbakır, Kayseri ve Samsun’da bulunan cezaevlerinde tatlı ikramı yapıldı.

‘BAZI VAKIFLARIMIZ ÖZEL ŞARTLAR BELİRLEMİŞ’

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, “Geçmişte kurulup bizlere emanet edilen vakıfların hayır şartlarını yerine getiriyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak en belirgin ve neredeyse kurulan tüm vakıfların vakıf şartı olan öğrencilere eğitim desteği, gıda desteği şartlarını kesintisiz yerine getiriyoruz. Ancak bu sene dedik ki; bazı vakıflarımız özel şartlar belirlemiş, dönemin ihtiyacına yönelik yardım seferberliği yapmış. Biz de bu sene başlattığımız proje ile bize emanet edilmiş bu özellikli destekleri yapmaya başladık. Bunların her biri medeniyetimizin de birer taşıyıcısı. Öyle bir medeniyet ki yazın pazarda ücretsiz buzlu su dağıtımı yapan vakıf kurulmuş ve şart yerine getirilmiş. İnşallah bizler de bölgelerimiz aracılığı ile bunu da temmuz, ağustos ayında gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş