Uluslararası Gençlik Ödül Programı, Türkiye’deki 20’nci yaşını kutluyor
Dünyada The Duke of Edinburgh’s International Award adıyla yürütülen Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’deki 20’nci yılında Akfen Holding’in desteğiyle Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) temsilinde faaliyetlerine devam ediyor.
Dünyada 130’dan fazla ülkede uygulanan ve Türkiye’de Akfen Holding desteğiyle Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) temsilinde yürütülen ‘14-24 yaş aralığındaki gençlere yönelik kişisel gelişim programı’ (Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye Programı) kapsamında XVI. Aktif Ödül Liderleri ve VII. Aktif Supervisorlar toplantısı gerçekleştirildi.
Türkiye’de Akfen Holding’in desteğiyle TİKAV’ın temsiliyetinde faaliyet gösteren Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme, Macera ve Keşif bölümleriyle tüm dünyada 14-24 yaş arasındaki gençlerin bireysel gelişimine katkı yapmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı kapsamında Muğla’nın Fethiye ilçesinde XVI. Aktif Ödül Liderleri ve VII. Aktif Supervisorlar toplantısı gerçekleştirildi.
TİKAV’ın 25’inci yılı, Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye’nin ise 20’nci yılını kutlamak üzere programda aktif olan gönüllülerin katıldığı motivasyon toplantısına 15 ilden 197 gönüllü katıldı.
Uluslararası Gençlik Ödülü programı gönüllülerini bir araya getirerek ilham veren ve motivasyon kaynağı yaratmak amacıyla gerçekleşen XVI. Aktif Ödül Liderleri ve VII. Aktif Supervisorlar toplantısında, gönüllülerden programın sürdürülebilirliği konusunda fikir alışverişleri ve programın mezunlarından geri bildirimler alındı.
Türkiye’de TİKAV’ın temsilciliğini yürüttüğü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, 130’dan fazla ülkede uygulanan, dünyanın önde gelen gençlik programı olarak biliniyor. Programa 14-24 yaş aralığındaki tüm gençler katılabiliyor. Katılım tamamen gönüllü olmakla birlikte Ödül Programı, gençlerin kişisel olarak kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine, özgüven ve öz disiplin kazanmalarına destek olmayı hedefliyor.
Gençlerin ödülü almak için Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim ve Beceri Geliştirme bölümleri için haftada birer saat faaliyetlerde bulunmaları ve Macera ve Keşif Yolculuklarına katılmaları gerekiyor. Dünyada 13 milyon gence ulaşan programın dünyada iş ve üniversitelere kabul edilmede başlıca seçme kriteri sayılması dikkat çekiyor.
sonbasin.com / DHA