Ukrayna’da helikopter kazasında ölü sayısı revize edildi

Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki Brovary şehrinde bir anaokulunun yanında yaşanan helikopter kazasıyla ilgili ölü sayısı revize edildi. İlk başta 18 olan ölü sayısı 14’e düşürülürken, kazada hayatını kaybeden İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky’nin yerine Ukrayna Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko İçişleri Bakan Vekili olarak atandı.

Ukrayna’da helikopter kazasında ölü sayısı revize edildi
Yayınlama: 18.01.2023
A+
A-

Ukrayna‘nın Kiev bölgesindeki Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına İçişleri Bakanlığına ait helikopter düştü. Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky dahil çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna'da helikopter kazasında ölü sayısı revize edildi

CAN KAYBI 14’E DÜŞÜRÜLDÜ

Kazada kimlik tespitinin yapılmasının ardından can kaybı Ukrayna Devlet Acil Hizmetler Birimi (DSNS) tarafından revize edildi. DSNS tarafından yapılan açıklamada, daha önce 18 olarak belirtilen can kaybı 14’e düşürüldü. Helikopterde 1’i çocuk toplam 9 kişinin bulunduğu aktarılan açıklamada, 11’i çocuk toplam 25 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ukrayna'da helikopter kazasında ölü sayısı revize edildi

ULUSAL POLİS ŞEFİ, İÇİŞLERİ BAKAN VEKİLİ OLARAK ATANDI

Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Bakanın Birinci Yardımcısı Yevhen Yenin ve Bakanlık Müsteşarı Yurii Lubkovich’in de aralarında bulunduğu 6 bakanlık yetkilisinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Ukrayna Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko’nun, İçişleri Bakan Vekili olarak atandığını duyurdu.

Ukrayna'da helikopter kazasında ölü sayısı revize edildi

HELİKOPTER PARAMPARÇA OLDU

Kiev Valisi Oleksiy Kuleba, yaptığı açıklamada, helikopterin bir anaokulu bahçesine düştüğünü ve herkesin tahliye edildiğini belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda yanan bina gösterilirken, helikopterin paramparça olduğu görüldü.

Ukrayna'da helikopter kazasında ölü sayısı revize edildi

MÜFETTİŞLER KAZANIN NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi. Gereşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, “Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz.” ifadesini kullandı.

Ukrayna'da helikopter kazasında ölü sayısı revize edildi

“ACI TARİF EDİLEMEZ”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski taziye mesajında, “Bunlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi yer alıyor. 10’u çocuk 25 kişi yaralandı. Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü. Ukrayna Güvenlik Servisi’ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili kurumlarla işbirliği içinde olayın tüm koşullarını öğrenmesi talimatını verdim.” dedi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş