Türkiye mezunu Faslı Abourabia, Türkiye’nin hayatına çok şey kattığını söyledi

Türkiye’de siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde eğitim alan ve uluslararası ticaret bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Mouhcin Abourabia, ülkede bulunduğu yaklaşık 10 yılın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye mezunu Faslı Abourabia, Türkiye’nin hayatına çok şey kattığını söyledi
Yayınlama: 17.01.2023
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye’de üniversiteden mezun olduktan sonra birçok firmada uluslararası ticaret alanında çalışan Faslı Abourabia, İstanbul’da kendi ihracat ofisini açarak uluslararası ticarete başladı.

Abourabia, ülkede bulunduğu yaklaşık 10 yılın kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye sadece bir eğitim merkezi değil, hayatı şekillendiren ve hayata çok fazla şey katan bir ülke. Herkesin eğitim için Türkiye’ye gitmesini tavsiye ediyorum. Benim için dünyadaki hiçbir şeye benzemeyen bir deneyim oldu.” dedi.

Türkiye’deki eğitim deneyiminin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Abourabia, “Kültürel çeşitliliği olan bir ülke. Ege’de, Karadeniz’de farklı kültüre sahip insanlar var ama hepsi bir mozaik oluşturuyor. Böyle bir ülkede okumak benim için çok faydalı oldu.” ifadesini kullandı.

“Gurbet hissi yaşamadım”

Faslı Abourabia, “Türkiye ile kültürel ve dini yakınlık nedeniyle bir yabancılık çekmedim ya da gurbet hissi yaşamadım.” diye konuştu.

Birçok öğrenci için Türkiye’nin, sadece eğitim gördüğü ya da çalıştığı bir ülke değil adeta ikinci ülke konumunda olduğunu dile getiren Abourabia, burada eğitim kalitesinin çok yüksek, üniversite kampüslerinin çok iyi ve kütüphanelere gösterilen ilginin de dikkat çekici olduğunu kaydetti.

Abourabia, “Türkiye’de hoca ile öğrenci arasındaki mesafe çok yakın. Bu öğrenci için önemli bir ayrıntı. Türkiye’de eğitim alan bir öğrenci başka bir ülkede eğitimine devam edebiliyor. Türkiye’nin üye olduğu ERASMUS+ gibi birçok değişim programı var ve bunlar öğrenciye seçenek sunuyor.” dedi.

Son olarak Abourabia, çevresine Türkiye’de eğitim almayı tavsiye ettiğini belirterek, “Muhakkak Türkçeyi öğrensinler. Türkiye bir sanayi ülkesi ve eğitim alan öğrenciler birçok alanda staj imkanı bulabilir.” dedi.

Muhabir: Gökhan Kavak

sonbasin.com / AA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.