Türkiye ile İspanya arasında 11 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sánchez’in katılımıyla Türkiye ile İspanya arasında 11 anlaşmaya imza atıldı.

Türkiye ile İspanya arasında 11 anlaşma imzalandı
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iki ülke arasında inzalanan 11 anlaşma ile ilgili şu bilgiler yer aldı:

* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İspanya Krallığı Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Sınama Bakanlığı Arasında Enerji Dönüşümü Alanında Mutabakat Zaptı.

* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İspanya Krallığı Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanlığı Arasında Mutabakat Zaptı.

* Milli Eğitim Bakanlığı ile İspanya Krallığı Eğitim, Mesleki Eğitim ve Spor Bakanlığı Arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında Mutabakat Muhtırası.

* Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İspanya Krallığı Bilim, İnovasyon ve Üniversiteler Bakanlığı Arasında Uzay Çalışmalarında Barışçıl Amaçlar Doğrultusunda İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı.

* Tarım ve Orman Bakanlığı ile İspanya Krallığı Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Sınama Bakanlığı Arasında Ormancılık Alanında Ortak Eylem Planı.

* Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile İspanya Sigorta ve Emeklilik Fonları Genel Müdürlüğü Arasında Mutabakat Zaptı.

* Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartlarına Dair STWC Unvanlarının Tanınmasına İlişkin Mutabakat Zaptı.

* Türk Eximbank ile İspanyol İhracat Kredi Ajansı Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı Hakkında Deklarasyon.

* Yunus Emre Enstitüsü ile Cervantes Enstitüsü Arasında Mutabakat Zaptı.

* Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İspanya Krallığı Bilim, Yenilikçilik ve Üniversiteler Bakanlığı Arasında Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Mutabakat Zaptı.

* Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İspanya Krallığı Kapsayıcılık, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanlığı Arasında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş