Türbülansa giren Singapur uçağının 54 metre irtifa kaybı yaşadığı açıklandı

Türbülansa girerek 1 kişinin öldüğü Singapur uçağının, saniyeler içinde yaklaşık 54 metre (178 ft) irtifa kaybı yaşadığı açıklandı.

Türbülansa giren Singapur uçağının 54 metre irtifa kaybı yaşadığı açıklandı
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Singapur Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Ulaştırma Güvenliği Soruşturma Bürosu (TSIB), 21 Mayıs’ta Londra’dan Singapur’a giderken havada türbülansa giren ve bir yolcunun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili ön soruşturma raporunu açıkladı. Uzmanlar raporda, Singapur Havayolları’na ait SQ321 sefer sayılı yolcu uçağının normal seyrederken 4.6 saniye içinde 54 metre (178 ft) irtifa kaybettiğini belirtti.

YERÇEKİMİ KUVVETİNDEKİ HIZLI DEĞİŞİMLER

Uçağın uçuş veri (FDR) ve kokpit ses kaydedicisini (CVR) inceleyen uzmanlar, raporda “Kaydedilen dikey ivme 0,6 saniye içinde +ve 1,35G’den negatif (-ve) 1,5G’ye düştüğü için uçak, yerçekimi kuvvetinde hızlı bir değişim yaşamıştır. Bu muhtemelen kemer takmamış yolcuların havalanmasına neden olmuştur. Dikey ivme 4 saniye içinde -ve 1,5G’den +ve 1,5G’ye değişmiştir. Bu durum muhtemelen havada bulunan yolcuların tekrar aşağı düşmesine neden olmuştur.

Yerçekimi kuvvetinde (G) 4.6 saniye boyunca meydana gelen hızlı değişimler 178 ft’lik (54 m) bir irtifa düşüşüyle sonuçlandı. Bu olaylar dizisi muhtemelen mürettebat ve yolcuların yaralanmasına neden olmuştur” ifadelerine yer verdi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş