Tunceli’nin Akpazar beldesinde oy verme işlemleri başladı; AK Parti adayı kazandı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği bin 700 seçmenin bulunduğu Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde oy verme işlemleri başladı.

Tunceli’nin  Akpazar beldesinde oy verme işlemleri başladı; AK Parti adayı kazandı
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 471, AK Parti’nin adayı Ali Aydın 467 oy aldı. 4 oy farkıyla CHP’li Aydın, seçimi kazandı. AK Parti’nin, beldeye bağlı Örs Mahallesi’nde kurulan sandıkta bazı seçmenlere sandık kurulu tarafından belediye başkanlığı pusulası verilmediği ve bu durumun da seçimin sonucunu etkileyeceği gerekçesiyle yaptığı ‘itiraz’ başvurusu üzerine seçimin yenilenmesine karar verildi. Bin 700 seçmenin bulunduğu beldede oy verme işlemleri 08.00 itibariyle başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplamda 10 oy sandığının bulunduğu beldede oy verme işlemi 17.00’de sona erecek.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği, bin 700 seçmenin bulunduğu Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde oy verme işlemi sona erdi. Açılan toplam 10 sandıkta sayım işlemleri başladı.

BEŞİNCİ KEZ BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Resmi olmayan sonuçlara göre 644 oy alarak Akpazar Beldesi Belediye Başkanı seçilen AK Parti’li Ali Aydın, oy sayım işleminin ardından partililerle belde meydanında bir araya geldi. Daha önce 1984, 1989, 2004 ve 2009’da yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Akpazar Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Aydın, 5’inci kez belediye başkanlığına seçildi. Kendisine oy veren, vermeyen tüm seçmenlere teşekkür eden Aydın, “Halkımız yine tercihini hizmetten yana kullanmıştır. Halkımızın istediği, beklediği hizmetleri yapacağımızdan emin olmalarını istiyoruz. Hükümetimizin de hizmetler konusunda arkamızda olduğunu da bilsinler, onlara da çok teşekkür ediyoruz. Halkımız beşinci defa güvenli tercihi bizden yana kullanmıştır. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tunceli'nin  Akpazar beldesinde oy verme işlemleri başladı; AK Parti adayı kazandı

ALİ AYDIN KİMDİR?

Evli ve 4 çocuk babası olan Ali Aydın, 1957 yılında Akpazar beldesinde dünyaya geldi. Aydın, ilkokul ve ortaokulu Akpazar’da, liseyi Tunceli’de okudu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü lisans mezunu olan Aydın, mali müşavirlik stajını tamamladı ve SMMM sınavını kazanarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir oldu. Aydın, 1984, 1989, 2004 ve 2009’da yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Akpazar Belediye Başkanlığı’na seçildi. Aydın 1984 ve 1989’daki seçimlerde bağımsız aday, 2004 ve 2009’daki seçimlerde ise AK Parti’den aday olarak belediye başkanlığına seçildi.

Tunceli'nin  Akpazar beldesinde oy verme işlemleri başladı; AK Parti adayı kazandı

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş