Tepebaşı’nda istihdam edilen 52 özel birey 14 milyon parçayı monte etti
TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NİN ENGELLİLER MONTAJ ATÖLYELERİNDE EĞİTİM GÖREN BİREYLER, ÜRETMEYİ ÖĞRENEREK İŞ GÜCÜNE KATILIRKEN BAŞARMANIN DA MUTLULUĞUNU YAŞIYOR.
Tepebaşı Belediyesi’nin Engelliler Montaj Atölyelerinde eğitim gören özel bireyler, üretmeyi öğrenerek iş gücüne katılırken, başarmanın da mutluluğunu yaşıyor.
Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma dahil olması, kendilerini geliştirmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları adına projeler gerçekleştiriyor. Bu projelerden olan Engelliler Montaj Atölyesi ile özel bireyler hem öğreniyor, hem üretiyor hem de kazanç sağlıyor. Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nin ardından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğinde Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği ile hizmet veren Engelliler Montaj Atölyesi’nde de özel bireyler iş hayatına katılıyor.
14 milyon 330 bin parça monte edildi
Her iki merkezde montajı yapılan ürün sayısı 14 milyon 330 bine ulaşırken, istihdam edilen özel birey sayısı ise 52 oldu. İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nde 18 öğrenci istihdam edilirken, 5 buçuk milyon adet parçanın montajı gerçekleştirildi. EOSB Engelliler Montaj Atölyesi’nde ise merkezde aldığı eğitimlerin ardından istihdam edilen öğrenci sayısı 34’e ulaştı. Merkezde 8 milyon 800 bin adet parçanın montajı da yapıldı.
“Burada olmayı çok seviyorum”
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki montaj atölyesinde eğitim alan Mustafa Altun, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde gelecek için çalışıyoruz. Arkadaşlarımız var, malzemelerimiz var. Malzemelerimizi yapıyoruz, fabrikaya gönderiyoruz. Bütün malzemelerimizi biz yapıyoruz. Burada üretiyoruz. Burada olmayı seviyorum. Tepebaşı Belediye Başkanımıza ve herkese selamlarımı iletiyorum” dedi.
İbrahim Ada, “Eylül ayından beri buraya fabrikalardan gelen malzemeleri yapıyoruz. Burayı çok seviyorum. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
“Fabrika gibi çalışıyoruz”
Okan Erol, “1 yıldır burada çalışıyorum. Üretip tekrar fabrikaya gönderiyoruz. Burada bize öğretmenlerimiz yardımcı oluyor. Burayı ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a selamlarımı iletiyorum. Ahmet Ataç’ı çok seviyorum” ifadelerini kullandı.
Mete Eğin ise, “1 buçuk yıldır çalışıyorum. Biz burada fabrikadan gelen malzemeleri montajlıyoruz. Gerek sosyalleşme, gerekse iş hayatına uyum sağlamak gibi çok şey öğrendim. Burayı seviyorum. Arkadaşlarımızla fabrikada gibi çalışıyoruz. Burada olmaktan mutluyum. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a saygılarımı sunarım” dedi.
Ramazan Ergin, “Yeni başladım. Öğrenip meslek sahibi olmak istedim. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’tan Allah razı olsun. Yeni alıştım, öğrenmeye devam ediyorum. Montaj yapıyoruz. Her şeyi yapabiliyoruz” diye konuştu.
“İmkan verildiğinde çok güzel çalışıyorlar”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç proje hakkında yaptığı değerlendirmede, “Öğrencilerimizin her biri ile gurur duyuyorum. Amacımız daha fazla çocuğumuzu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara yerleştirebilmek. Çünkü çocuklarımız çalıştığı sürece aileleri mutlu oluyor, hayatlarını daha sağlıklı ve mutlu biçimde sürdürebiliyor. Çocuklarımız da hem emeklerinin karşılığında para kazanıyor hem de başarılı olmanın hazzını yaşıyor. İşbaşı yaptıkları fabrikalarda diğer çalışan arkadaşlarımız da gençlerimiz ile iyi ilişkiler kuruyor, kaynaşıyor. Montaj Atölyesi’nde öğrendiklerini işyerlerinde uygulayarak emeklerini ortaya koyuyorlar. Buradaki alın teri, huzur o kadar kutsal ki bakın, imkan verildiğinde ne kadar güzel çalışıyorlar, başarılı oluyorlar. İstihdam ettiğimiz özel bireylerimizin daha da artmasını diliyorum” dedi.
sonbasin.com / İHA