Temel Kotil’den HÜRJET açıklaması: İstersek 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebiliriz!

Türk savunma sanayiinin teknolojilerini tanıtırken HÜRJET hakkında açıklamalarda bulunan Kotil, istenilmesi durumunda HÜRJET’i 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebileceklerini belirtti.

Temel Kotil’den HÜRJET açıklaması: İstersek 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebiliriz!
Yayınlama: 07.05.2023
A+
A-

Türk savunma sanayiinin teknoloji ürünlerini tanıtmak için TGRT Haber’e konuk olan TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil, KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, ANKA ve GÖKBEY hakkında açıklamalarda bulundu.

Temel Kotil, Hürjet hakkında açıklamalarda bulunurken, “HÜRJET’i istersek otopilot olduğu için 6 ayda insansız yaparız” diyerek, istenmesi durumunda Hürjet’in çok kısa bir süre içerisinde insansız hale getirebileceklerini belirtti.

Temel Kotil'den HÜRJET açıklaması: İstersek 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebiliriz!

“6 AY’DA İNSANIZ HAVA ARACINA DÖNÜŞTÜREBİLİRİM”

Temel Kotil’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

“Bu uçaklar tümüyle dijital-otopilot kontrollü olduğu için istersek çok kısa sürede, ileriye dönük olarak 6 ayda insansız hava aracı yaparız.”

Temel Kotil sözlerine devam ederken Hürjet’in tamamen eğitim ve saldırı uçağı olduğunu ve uçağa çok yakın bir zamanda koca bir radar sisteminin geleceğini ve bu radarın gelmesi durumuna HÜRJET’in küçük bir F-16’ya dönüşeceğini, yani F-16’nın 2/3’ü boyutunda olacağını ancak bugünkü F-16’lar kadar yetenekli olacağını söyledi.

Temel Kotil'den HÜRJET açıklaması: İstersek 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebiliriz!

HÜRJET PROJESİ NEDİR?

HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlanmıştır. HÜRJET’in silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsurudur.

Hürjet Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatılmıştır.

HÜRJET’in bu özelliklerinin yanı sıra;

Hizmet süresi 20 yılı aşkın Jet Eğitim Uçaklarının yerine kullanılması, sayısı hızla artan 5. nesil uçaklar (TFX, F-35, vb.) ve güncellenen konfigürasyonlarına hitap edecek jet eğitim uçağı olarak kullanılması da hedeflenmiştir.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş