TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Azerbaycan’da 52 üniversite rektörüne konferans verdi

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı’nın daveti üzerine 25 Kasım’da Bakü’ye giden TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ‘Değişen Dünya ve Yükseköğretim’deki Yeni Yaklaşımlar’ başlıklı bir konferans verdi. Konferansa globaldeki 52 üniversitenin rektörleri katıldı.

TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Azerbaycan’da 52 üniversite rektörüne konferans verdi
Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünyanın hızla değişen dinamikleri, eğitim sistemine de yön veriyor. Üçüncü nesil üniversiteler, topluma çok yönlü fayda sağlayacak girişimci gençler yetiştirmek adına büyük bir rol üstlenirken, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerindeki üst düzey yönetici ve öğretim görevlileri bu konudaki deneyimlerini globaldeki eğitimcilerle paylaşıyor. Bu doğrultuda Azerbaycan Eğitim Bakanlığı’nın daveti üzerine 25 Kasım’da Bakü’ye giden TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ‘Değişen Dünya ve Yükseköğretim’deki Yeni Yaklaşımlar’ başlıklı bir konferans verdi. Konferansa 52 üniversiteden rektör ve üst düzey yöneticiler katıldı. Eğitim Geliştirme Vakfı’nın teşebbüsü ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nin örgütsel desteği ile gerçekleşen sunumda TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite-sanayi iş birlikleri, öğretmen- öğrenci ilişkileri, eğitim kalitesi, sektörel araştırmaların eğitimde uygulanması, geleceğin üniversiteleri konularını ele aldı.

Konferansta Azerbaycan Eğitim Bakanı Yardımcısı, Yükseköğretim Sorumlusu Muxtar Memmedov ile çeşitli konularda fikir alışverişi yapan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Təhsil TV’de yayınlanan programda eğitim sektörüne dair bilgi birikimini ve deneyimlerini paylaştı. Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Azerbeycan’ın eğitim kanalında yayınlanan bir programa da katılarak, 3. nesil üniversitelerin üstlendiği rollere dikkat çekerken, sürdürülebilirlik ve değişen eğitim sistemi hakkındaki düşüncelerini de aktardı.

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş