TED’den depremzede çocukların geleceği için kamu spotu

TÜRK Eğitim Derneği (TED), ‘Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ sloganıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybetmiş çocukların psikolojik, akademik, sosyal ve maddi olarak lise sonuna kadar desteklenmesi amacıyla kamu spotu hazırladı.

TED’den depremzede çocukların geleceği için kamu spotu
Yayınlama: 05.04.2023
A+
A-

TED’in yayımladığı kamu spotunda, Türk Eğitim Derneği olarak ‘Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ sloganıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar için bir kampanya başlattıkları belirtildi. Sayıları binlerle ifade edilen çocukların gelecekleri için yeniden umut ışığı yakmak hedefiyle başlatılan kampanya kapsamında Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) belirlenen çocukların psikolojik, akademik, sosyal ve maddi olarak lise sonuna kadar ortalama 8 yıl boyunca destekleneceği kaydedildi.

Destek sürecinde daha önce Soma maden faciasından ve Elâzığ depreminden etkilenen öğrenciler için uygulanan sistem model alınacağı ifade edilen açıklamada, “Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ebeveynlerini kaybeden öğrencilerin tespit edilmesi, öğrencilere verilecek akademik, sosyal ve psikolojik desteklerin belirlenmesi ve planlanması, öğrencilere maddi yardım sağlanması, öğrencilerin lise eğitimlerinin sonuna kadar desteklerin aynı kapsamda sürdürülmesi adımları izlenecek. Şeffaflık, hesap verebilirlik, adillik ve sorumluluk ilkeleri ile hareket eden bir sivil toplum kuruluşu olmanın gereği ile gelen bağışlar, ulaşılan öğrenci sayısı ve bağışların kullanılma biçimi kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bir ya da daha fazla öğrencinin destekçisi olan hayırseverlere destek oldukları öğrenci bilgileri de iletilecektir. Depremden etkilenen öğrencilere destek olmak için internet adresinden bilgi alınabilecek” denildi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş