TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistinli kurbanları Ukraynalı kurbanlara eşit kabul etmelisiniz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi kapsamında yaptığı değerlendirmede Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ile İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki insanlık dışı saldırıları karşısında takınılan tavrın, bir çifte standart ve ayrımcılık olduğunu ve kabul edilemeyeceğini belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistinli kurbanları Ukraynalı kurbanlara eşit kabul etmelisiniz
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Parlamento Başkanları Zirvesi kapsamında yaptığı değerlendirmede, NATO’nun, Rusya-Ukrayna savaşı ile 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırıları karşısındaki tutumunun farklılığına dikkat çekti. ABD merkezli The Washington Post gazetesi haberinde Kurtulmuş’un değerlendirmesindeki şu ifadelere yer verdi:

 

“Bu çok açık bir şekilde iki yüzlülük, bir çifte standart. Bu apaçık bir ayrımcılık. Filistinli kurbanları Ukraynalı kurbanlara eşit kabul etmezseniz, bu, insanlık içerisinde bir tür hiyerarşi kurmak istediğiniz anlamına gelir. Bu da kabul edilemez.”

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş