Son Dakika: ABD Merkez Bankası, politika faizini son 16 yılın zirvesine çıkardı

Son dakika: ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan artırdı. Böylece ülkede faiz son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseldi.

Son Dakika: ABD Merkez Bankası, politika faizini son 16 yılın zirvesine çıkardı
Yayınlama: 01.02.2023
A+
A-

ABD Merkez Bankası (Fed) iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fed beklendiği gibi faiz artış hızını yavaşlattı ve 25 baz puanlık artış yaptı. Böylece ülkede faiz son 16 yılın zirvesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına çıktı.

ENFLASYONDA KISMI GEVŞEME VURGUSU

Açıklamada önceki metinden farklı olarak enflasyonun kısmen gevşediği ancak hala yüksek kalmaya devam ettiği belirtildi. Yetkililer faiz artışlarının devam etmesinin uygun olacağı görüşünü yineledi. Karar metninde son göstergelerin harcama ve üretimde ılımlı büyümeye işaret ettiği ifade edildi.

“FAİZ ARTIŞINA DEVAM” SİNYALİ

Yetkililer faiz artışlarının devam etmesinin uygun olacağı görüşünü yineledi. Karar metninde son göstergelerin harcama ve üretimde ılımlı büyümeye işaret ettiği, işsizlik oranının düşük kalmaya devam ettiği ifade edildi. Enflasyon risklerinin son derece dikkatle izlendiği vurgulandı.

ÜST ÜSTE FAİZ ARTIŞI YAPTI

Yüksek enflasyonla mücadele için geçen sene 4 kez 75’er baz puanlık artış yapan Fed Aralık ayında ise artış hızını yavaşlatarak 50 baz puanla yola devam etmişti. Enflasyonda görülen ılımlı yavaşlama ve ekonomik aktivitedeki belirgin soğuma nedeniyle faiz artış hızının yavaşlaması bekleniyordu. Fed yetkilileri de son dönemde yaptıkları açıklamalarda sıkılaşmanın yavaşlaması gerektiğine yönelik mesajlar vermişti.

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın. Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.