Sınav kaygısı nasıl yönetilmeli

ÖZEL ÜMİT HASTANESİ KLİNİK PSİKOLOĞU GONCA MALKOÇ ARI:

Sınav kaygısı nasıl yönetilmeli
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Özel Ümit Hastanesi Klinik Psikoloğu Gonca Malkoç Arı, yaklaşan sınav öncesinde öğrencilerin sınav kaygısı ile nasıl baş edebileceklerini anlattı.

Önümüzdeki günlerde farklı sınavlara girecek tüm öğrencilere başarı dileyen Arı, öğrencilerin kaygı düzeylerini doğru yöneterek sınavda bir adım öne geçebileceklerini söyledi. Sınav kaygısını; sınav öncesi öğrenilen bilgilerin sınav anında etkili bir şekilde kullanılmasına engel olan kaygı durumu olarak tanımlayan Arı, “Sınav kaygısı yaşayan bireyde fiziksel duygusal ve psikolojik belirtiler görülebilir.” şeklinde konuştu.

“Azı karar çoğu zarar”

Sınav kaygısının; her yaş grubunda öğrencinin karşılaşabileceği bir problem olduğuna dikkat çeken Arı, “Kaygı doğal bir duygudur, ancak azı karar çoğu zarardır. Burada önemli olan kaygı yaşayan bir öğrencinin orta düzey kaygı yaşadığı anda sağlayacağı motivasyon ve istek ile, performansını arttırmaya çalışmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Nasıl baş edilebilir

Sınav öncesinde kaygı ile nasıl baş edilebilir sorusunu da yanıtlayan Arı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk önce olumlu düşünmeliyiz, sonrasında zamanı iyi planlamalıyız, çünkü zaman kısaldıkça kaygı düzeyi artar. Kendimize ulaşılabilir hedefler koymalıyız. Bunların yanı sıra; uyku süresine dikkat edilmeli, fiziksel egzersizler yapılmalı, düzenli beslenme ve nefes egzersizlerinden destek alınabilir.”

sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş