Sinan Ateş sorusu soran muhabire “İşine bak” diyen Bahçeli’ye ABD’den tepki: Endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, MHP lideri Bahçeli’nin bir muhabirin Sinan Ateş cinayeti üzerine verdiği “Hadi işine bak, hadi” tepkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Price, “ABD, Türkiye’de ifade özgürlüğüne yönelik yaygın kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş sorusu soran muhabire “İşine bak” diyen Bahçeli’ye ABD’den tepki: Endişe duyuyoruz
Yayınlama: 25.01.2023
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘ye 24 Ocak’ta gerçekleşen grup toplantısında yaptığı konuşma sonrası TBMM koridorundan geçerken, bir muhabir tarafından eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi sorulmuştu. GMHP lideri bu sözler üzerine “Hadi işine bak, hadi” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin yanındaki isimlerin ise gazetecilerin tuttuğu mikrofonları sert bir şekilde itmesi dikkat çekti.

GÖRÜNTÜLERE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve korumalarının muhabire olan tepkisine yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet’in haberine göre Price, “İfade özgürlüğü, gazeteciler dahil ve hatta bazılarının tartışmalı ya da rahatsız edici bulduğu söylemleri içerdiğinde bile demokrasiyi güçlendirir ve korunması gerekir” dedi.

“ABD, ENDİŞE DUYMAYA DEVAM EDİYOR”

Sözlerini sürdüren Price, “ABD, Türkiye’de ifade özgürlüğüne yönelik yaygın kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

“CİNAYETİN GÖLGESİ MHP’YE DÜŞÜRÜLMEK İSTENDİ”

Ateş’in suikasta kurban gitmesi sonrasında uzun süre sessizliğini koruyan Bahçeli, 2 hafta önceki grup toplantısında konuya üstü kapalı değinmişti. Sinan Ateş’in adını anmayan Bahçeli, “Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapılıyor. Menfur cinayetin içine dava arkadaşlarımızı çekmek isteyenlere eyvallah etmeyeceğiz. Sis dağılsın diye bekledik şimdi söz sırası bizde. Cinayetin gölgesi MHP’ye düşürülmek istendi. Kanlı saldırı gerçekleştikten hemen sonra MHP’ye organize ve örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı. Tüm FETÖ’cüler partimize karşı algı operasyonlarıyla yeni bir kalkışma başlattılar. Bir iç hesaplaşmanın olduğu iddia edildi. Böyle zamanlar duygusal taşkınlığın akli melekeleri kilitlediği zamanlardır.” ifadelerini kullanmıştı.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş