SİHA’ları hedef alması tepki çekti! İşte Türker Ertürk’ün kabarık sicili

Emekli Amiral Türker Ertürk’ün katıldığı bir programda yerli ve milli SİHA’ları hedef alması tepki çekti. Sözleriyle tartışılan Ertürk’ün Montrö Bildirisi’nden hükümete darbe tehdidine kadar kabarık sicili tekrar gündeme geldi.

SİHA’ları hedef alması tepki çekti! İşte Türker Ertürk’ün kabarık sicili
Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Hükümete düşmanlığı nedeniyle Türkiye karşıtı açıklamalarıyla sürekli gündem olan emekli Amiral Türker Ertürk, dün akşam katıldığı bir televizyon programında bu kez de dünyanın gıpta ile baktığı, Türkiye’de hemen hemen herkesin ayakta alkışladığı ve gurur duyduğu yerli ve milli SİHA’ları hedef aldı. Türker Ertürk’ün kendisini tanıyanları şaşırtmayan bu açıklamaları geçmişte imza attığı darbe imasından, PYD’yi sınır komşusu istemesine kadar birçok skandalı tekrar hatırlattı. 

‘BUGÜNE KADAR YAPILMAYAN NEYİ YAPTILAR’

Tele1 canlı yayınına konuk olan Ertürk, terörle mücadelede büyük rol oynayan, Azerbaycan-Ermenistan ve Rusya-Ukrayna savaşındaki başarılarıyla dünyanın dikkatini çeken Bayraktar SİHA’larını hedef aldı. Ertürk programda “SİHA’da iyi şeyler yapılıyor. Tabii ki gurur duyarız ama merak ediyorum yani bugüne kadar yapılmayan neyi yaptılar? Neyi yaptınız Allah aşkına, motoru mu sen yaptın boyası mı senin? Her şeyi dışarıdan alıyorsun onu da bir şekilde birleştiriyorsun. Bir de iktidara yakınlığı olmasa bu başarı gelir miydi? Bir de öyle değerlendirelim” ifadelerini kullandı.

Ertürk’ün Türkiye’nin başarısıyla üzüldüğü anlaşılan bu sözleri geçmişteki açıklamalarını da tekrar gündeme getirdi. 

MONTRÖ BİLDİRİSİNE İMZA ATTI

Hatırlanacağı üzere 28 Şubat karanlık zihniyetinin kalıntıları arasında yer alan, darbe yanlısı 103 emekli amiral, Montrö Sözleşmesi’ni bahane ederek, hükümet aleyhinde gece yarısı bildirisi yayınlamıştı. Türker Ertürk’ün de bu amiraller arasında imzası bulunuyor. Ertürk, bu bildiri nedeniyle kendisine Ankara açılan dava nedeniyle geçtiğimiz aylarda ifade vermişti. 

THKP-C LİDERİ MİHRAÇ URAL’LA POZ VERDİ

Öte yandan Ertürk’ün teröristlerle çekilen fotoğrafları da ortaya çıkmıştı. Ertürk, 2013 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının sanığı olan ve 2016 yılında öldürülen THKP-C Acilciler örgütünün lideri Mihraç Ural‘la poz vermişti. 

SİHA'ları hedef alması tepki çekti! İşte Türker Ertürk'ün kabarık sicili

“SINIRIMIZDA PYD OLSUN”

Emekli Amiral Ertürk, terörün Türkiye sınırlarından temizlenmesi için başlatılan Barış Pınarı Harekâtı döneminde de operasyona karşı çıkmıştı. O dönem bir televizyon programına konuk olan Türker, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD’nin bulunmasını savunarak “O bölgede radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkilerimizi geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içerisinde Kürtler olsun daha iyi. Laik yapısını da zaten biliyoruz PYD’nin.” demişti. 

HÜKÜMETE DARBE TEHDİDİ

Skandalları bunlarla da sınırlı kalmayan Türker, AK Parti hükümetini devirmeleri gerektiğini aksi halde dış güçlerin Türkiye’ye müdahale edeceğini de iddia etmekten geri kalmadı. Hükümeti düşürememeleri durumunda olacaklar konusunda bir senaryo anlatan emekli amiral, “Eğer biz demokratik girişimlerle bu iktidarı düşüremezsek Türk halkını da cezalandırabilecek uluslararası girişimler yapılacak” tehdidinde bulunmuştu.

DEMİRTAŞ TÜRKİYE İÇİN ŞANS’

Ertürk, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın da Türkiye için bir şans olduğunu belirtmişti. CHP’nin kanalı Halk TV’de bir programa katılan emekli amiral, “”Demirtaş’ın Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Demirtaş niye şans Türkiye için, HDP’nin Türkiye’nin partisi olma yolunda ciddi hamleler yaptı. Bundan sonra da yapabilir, bunun emarelerini görüyorum.” ifadelerini kullanmıştı. 

LİONS İLE YAKIN İLİŞKİLİ

Türker, 21 Eylül 2020 günü ‘Dünya Barış Günü’ kapsamında Altın Aslan Lions Kulübü’nde düzenlenen bir etkinliğe davet edilmişti. Ertürk’ün konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin haberi de Lions Kulübü‘nün resmi internet sayfasında paylaşılmıştı.

SİHA'ları hedef alması tepki çekti! İşte Türker Ertürk'ün kabarık sicili

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.