Serdar Aziz’den Jorge Jesus itirafı! ‘Hayatımda ilk defa gördüm’

Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Serdar Aziz, verdiği röportajda dikkat çekici kelimeler kullandı. Kariyeri ve geleceği hakkında açıklamalar yapan Serdar Aziz, Jorge Jesus ile ilgili sözler kullandı.

Serdar Aziz’den Jorge Jesus itirafı! ‘Hayatımda ilk defa gördüm’
Yayınlama: 02.12.2022
A+
A-

Sarı-lacivertlilerin milli futbolcusu Serdar Aziz, bu sezonki performansı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Milli futbolcu, eski takımı Galatasaray, şu anki hocası Jorge Jesus ve gelecek kariyeri için TivibuSpor’a açıklamalarda bulundu. İşte Serdar Aziz’in sözleri…

Çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Serdar Aziz, “Lige iyi başladık. İyi gidiyordu her şey bizim için. Dünya Kupası arası formda ekipler için kötü olabilir ama biz arayı iyi değerlendirip kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Kazanma alışkanlığımız devam ediyor. Arayı iyi değerlendirdik. Dinlenme fırsatı da bulduk. Çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sakatlık hakkında konuşan milli futbolcu, “Kiev maçı önemli bir maçtı. Benim maçtan önce ağrım vardı. Oynamasam oynamazdım ama sahada olmak istedim. Bu bana pahalıya mal oldu. Maçın ilk dakikalarında çıksam belki o kadar uzun sürmeyecekti. 2 ay oldu. Ardından Gustavo geldi, 3’lü sistem, birkaç değişiklik oldu. Sakatlığı atlattık, formayı aldık. Sakatlık kötü bir şey, oynamak güzel. İyi dönmekti en önemlisi. İyi çalıştım” dedi.

Serdar Aziz'den Jorge Jesus itirafı! 'Hayatımda ilk defa gördüm'

Takımın sistemini anlatan Aziz, “4’lü sisteme alışkınız. Yıllardır 4’lü sistem, son zamanlarda takımlar 3’lü sisteme döndü. Hocanın 3’lü sistem oynattığını bilmiyordum. Geçen sene biz alışkınız, 3’lü sistem oynadık. Ama Pereira’nın oynattığı sistemle, şu andaki sistem arasında farklar var. Pereira, daha çok iki stoperden atağa katılmalarını istiyordu. Şu anda hocamızın böyle isteği yok. Daha çok defansı sağlam tutmak. O açında rahat gibi 3’lü sistem. Daha öne rahatlıkla gidebiliyorsunuz” açıklamalarında bulundu.

Tekrar forma şansı bulmanın önemli olduğunu söyleyen tecrübeli savunmacı, “Sezona sakatlıkla başlamak dezavantaj oldu. Ama tekrar formayı kapmak önemliydi. Dile kolay 25 maç. Takım üzerinde yoğunluk ve zorluk yarattı. Devamlı oynayan oyuncular var. 3 günde bir maç oynayınca maça konsantra olmak da kolay olmuyor. İyi atlattığımızı düşünüyorum 25 maçlık seriyi. Son maç bir kaza oldu. Arada oluyor ama bunu en aza indirgememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TAKIMDA ŞAMPİYONLUK HAVASI HİSSEDİYOR MUSUN?”

“Kesinlikle. Sezon başından beri, taraftarımız önce bize aşıladı. Hocamız da zaten şampiyon bir hoca. Onu bize fazlasıyla aşılıyor. Şampiyonluktan başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İyi giden bir süreç, kazanma alışkanlığı da yakaladık. Kaldığımız yerden devam edersek sonuna kadar inanıyoruz.”

Serdar Aziz'den Jorge Jesus itirafı! 'Hayatımda ilk defa gördüm'

Şampiyonluk yaşamayı isteyen Serdar Aziz, “Geniş bir kadromuz var. Hocamız da bunu iyi yönetiyor. Oynamayan oyuncu mutsuz oluyor ama burada rotasyon olduğu için herkes oynama şansı yakalıyor. Kim oynarsa oynasın, oynamayanı aratmıyor. Bu da bizim için avantaj. Fenerbahçe’de eksiklerimden birisi şampiyonluk. En çok şampiyonluk kazanmak isteyenlerden biri de benim” dedi.

Geçmiş sezonu değerlendiren stoper oyuncu, (2020-2021 sezonu) “O zaman da yakın hissediyorduk. Ondan önce bir Ankaragücü maçı vardı. Kritik bir maçtı. Orada inancımız arttı. Ardından bir hayal kırıklığı oldu Sivas maçında. Umudumuz vardı ama maalesef olmadı. İnşallah bu sene olacağız” açıklamalarını yaptı.

“BİZİM HEDEFİMİZ REKOR DEĞİL”

(103 gol rekoru) “Baskı yaratmıyor. Gol atmak önemli ama bizim hedefimiz rekor değil, şampiyon olmak. Forvetlerimiz çok gol atsın, gol kralı olsun. Hepsi en iyilerini hak ediyor. Ama biz şampiyonluğa odaklandık. Maçı kazanmak, daha az gol yemek önemli bizim için.”

“JESUS AGRESİF BİR ANTRENÖR”

“Jesus’la geldiğinden bu yana aramız iyi. Agresif bir antrenör. Ben agresif antrenörleri seviyorum. Kim olursa olsun, oyuncu ayırt etmiyor. Benim için en önemlisi bu. Kurt bir hoca, bu bizim için önemli. Bizden sürekli atak istiyor.”

Serdar Aziz'den Jorge Jesus itirafı! 'Hayatımda ilk defa gördüm'

“GÖZÜNDEN BİR ŞEY KAÇMIYOR”

“İlk izlenimim oyuncu ayırt etmiyor. Kariyeri de ortada. Şampiyonluklar ve başarılar var. Antrenman metotları da belirleyici oluyor. Gözünden hiçbir şey kaçmıyor. Arkası dönükken bizi görüyor. Yaptığımız her şeyi analiz ediyor.”

“HEP DAHA İYİSİNİ İSTİYOR”

“Hocamız biraz daha agresif, daha detaycı, daha çok iyi şeyler istiyor. Bizden istekleri hep üst düzey. Onun için Fenerbahçe ya da Real Madrid fark etmiyor. Hep daha iyisini istediği için biz de daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.”

“HAYATIMDA İLK DEFA GÖRDÜM”

“Taktik antrenmanlarında bize defans çizgisini öğretti. 32 yaşındayım, hayatımda ilk defa gördüm. Basit gibi duruyor ama bugüne kadar kimse yaptırmadı. Yarın hoca olursam, bunu kesinlikle yaptırırım diyorum.”

“HANIM ARSENAL’İ İSTİYOR”

“UEFA Avrupa Ligi’nde rakip?”

“Hanım Arsenal diyor. Arsenal bizim için biraz zor olur ama üstesinden geliriz. Güzel olur. Avrupa’nın en formda ekiplerinden bir tanesi, keyifli bir maç olur. Eşimin de istediği olur.”

3 kupayıda almak istediklerini ifade eden Serdar Aziz, “Bizim ilk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Hocamız da bunu söylüyordu. Grubu lider tamamladık, müthiş bir başarı. Şimdi rakibi bekliyoruz. Adım adım ilerleyeceğiz. 3 kupayı da istiyoruz. Olabildiği kadar gerçekçi gitmek istiyoruz. Şu anda o formu yakaladık. Oyuncular da inançlı gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. İnşallah 3 kupayı da alırız” dedi.

Serdar Aziz'den Jorge Jesus itirafı! 'Hayatımda ilk defa gördüm'

“SADECE F.BAHÇE ARMASI ÖPTÜM”

“Hayatımda tek bir takımın armasını öptüm. Her gittiğimiz yerde forma öpmüyoruz biz. Fenerbahçe’ye geldiğimde armayı öptüm. Bunu da ilk defa söylüyorum. O dönem çok insan konuşmuştu. İçimden geldiği gibi hareket ettiğim için böyle bir şey oldu.”

“RAMOS’A BENZETİYORUM”

(Sergio Ramos benzetmeleri) “Açıkçası benzetiyorum biraz. Adamın inanılmaz bir kariyeri var. Tatilde denk gelmemiz güzel bir tesadüf oldu. Tanıştım, konuştum biraz. Çok sıcak kanlı. Onun bir belgeselini izledim. Çok eğlenceli bir insan. Kariyeri kupalarla dolu. Dünyanın en iyi savunma oyuncusu ödülünü aldı sanırım. Yakından da tanımak güzel oldu. Benzetiyorum kendimi, takip ediyorum”

“SZALAI’YI ÇOK SEVİYORUM”

“Szalai gerçekten çok iyi bir insan. Çok iyi bir futbolcu. Takımın neşe kaynaklarından birisi. Çok seviyorum onu. Seviyoruz, bütün takım olarak seviyoruz. Çok iyi bir arkadaşımız. İnşallah çok daha iyi yerlere gelecek”

Serdar Aziz'den Jorge Jesus itirafı! 'Hayatımda ilk defa gördüm'

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.