Seçim kararı ne zaman açıklanacak? AK Parti, 9-10 Mart’ı işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında “Kararın Meclis’ten çıkmasını isterdik ama imkan yok. 9-10 Mart’ta Erdoğan kararı alır ve 14 Mayıs’ta seçime gidilir.” ifadelerini kullandı.

Seçim kararı ne zaman açıklanacak? AK Parti, 9-10 Mart’ı işaret etti
Yayınlama: 20.01.2023
A+
A-

Seçim tarihine yönelik tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı işaret etmesi gündemi bir anda değiştirdi. 14 Mayıs 1950’de Menderes’in “Yeter söz milletin” çıkışını hatırlatan Erdoğan, “Milletimiz 73 yıl sonra 6’lı masaya aynı gün ‘Yeter’ diyecek” diye konuştu.

“9-10 MART’TA KARAR ALINABİLİR”

Bu açıklamanın ardından sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Seçimin bu tarihte yapılması için 2 seçenek bulunuyor: Ya Meclis kararı alınacak ya da Cumhurbaşkanı karar verecek. Ancak Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı Meclis kararı için yeterli değil. Bu noktada merak edilenleri açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında, “Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta yapılacak. Seçim kararını Cumhurbaşkanı verecek. Muhalefet Meclis’ten geçmesinin önünü kapatıyor. Kararın Meclis’ten çıkmasını isterdik ama imkan yok. 9-10 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı alır ve 14 Mayıs’ta seçime gidilir.” ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

Sizce 6'lı Masa'nın adayı kim olacak? @kilicdarogluk | @ekrem_imamoglu | @mansuryavas06 | @alibabacan

— Haberler.com (@Haberler) January 13, 2023

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş