Sanchez: Hükümet, Filistin Devleti’nin tanınmasını onayladı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya Hükümeti’nin Filistin Devleti’nin tanınmasını onayladığını açıkladı. Sanchez, “Bu, tek bir amacı olan tarihi bir karardır: İsrailliler ve Filistinliler arasında barışın sağlanmasına katkıda bulunmak” dedi.

Sanchez: Hükümet, Filistin Devleti’nin tanınmasını onayladı
Yayınlama: 28.05.2024
A+
A-

 

İspanya Başbakanı Sanchez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İspanya Hükümeti bugün Filistin’in bir devlet olarak resmen tanınmasını onayladı. Bu kararla birlikte İspanya, Filistin Devletini halihazırda tanıyan 140’tan fazla ülkenin arasına katılmış oluyor. Bu tarihi kararın tek bir amacı vardır: İsrailliler ve Filistinliler arasında barışın sağlanmasına katkıda bulunmak” ifadelerini kullandı.

“BU KARAR BİR İHTİYAÇTIR”

Sanchez, bu kararın sadece Filistin halkı için adalet meselesi değil, aynı zamanda bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Filistin Devleti’nin tanınması sadece Filistin halkının meşru talepleri ile tarihi bir adalet meselesi değil, aynı zamanda acil bir ihtiyaçtır. Barış dolu bir geleceğe ulaşmak için mümkün olan tek çözüme giden tek yoldur: İsrail Devleti ile barış ve güvenlik içinde bir arada yaşayan bir Filistin Devleti. Bu karar, uluslararası hukuka saygı ve kurallara dayalı bir uluslararası düzenin savunulmasına dayanmaktadır. İspanya gibi büyük bir ülkeden beklenenler doğrultusunda hareket ediyoruz” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş