Sağlık turizmi sektörü İstanbul’da buluşacak

TÜRK Arap Ülkeleri İşbirliği (TÜRAP) Derneği Başkanı Sabuhi Attar, 3-6 Eylül tarihlerinde İstanbul’da 2’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı’na hazırlandıklarını belirterek Firmaları, hastaneleri, sağlık turizmi belgesi olan medikal bir grubu orada ağırlayacağız. Arap ülkeleriyle temas halindeyiz. Oradan gelecek ciddi gruplar var. Sağlık turizminde çalışan acenteler, doktorlar ve bu işi yapmak isteyen, iş birliğine katılmak isteyenler gelecek. Bu grupları ve alım heyetlerini destekliyoruz. Burada bağlantı kurmaları için çalışıyoruz dedi.

Sağlık turizmi sektörü İstanbul’da buluşacak
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

 

Türkiye’deki sağlık sektörünün sağlık turizmindeki payını artırmak amacıyla 2’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı İstanbul’da bir otelde 3-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. TÜRAP tarafından organize edilen etkinliğin Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeli açısından büyük önem taşıdığını anlatan TÜRAP Derneği Başkanı Sabuhi Attar, sağlık turizmi sektörünün hızla büyüyen bir sektör olduğuna dikkati çekerek “Ciddi çalışmalar, projeler üretiyoruz. Geçen yıl birinci sağlık turizmi fuarını yaptık. Başarılı geçti. Arap ülkelerinden büyük heyetler geldi. Ciddi bağlantılar yapıldı. Ticaret Bakanlığı teşvikli bir çalışma yapıyoruz. Bu yıl 3-6 Eylül tarihlerinde İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilecek. Firmaları, hastaneleri, sağlık turizmi belgesi olan medikal bir grubu orada ağırlayacağız. Arap ülkeleriyle temas halindeyiz. Oradan gelecek ciddi gruplar var. Sağlık turizminde çalışan acenteler, doktorlar ve bu işi yapmak isteyen, iş birliğine katılmak isteyenler gelecek. Bu grupları ve alım heyetlerini destekliyoruz. Burada bağlantı kurmaları için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘SAĞLIKLI DÜRÜST TİCARET AMAÇLIYORUZ’

TÜRAP olarak gelişen ilişkileri en doğru şekilde ortaya koyup bu bağlantıları daha yüksek seviyeye getirerek netice almayı amaçladıklarını dile getiren Attar, “Gelecek bütün firmalara fuara katıldıktan sonra bizimle temas kurup anlaşmalar yapıp, bayi desteği konusunda hizmet vereceğiz. Arap ülkelerindeki sağlık kurumları, turizm acenteleri de olacak. Bu sektör Türkiye’de çok önemli. Daha profesyonel yapmak zorundayız. Merdiven altı firmalar var. Bunlar Türkiye’ye çok zarar veriyor. Biz bu konuda takipçiyiz. Sağlıklı dürüst ticaret amaçlıyoruz. Bu durum bizi Arap ülkelerinde bir numara yapar” ifadelerini kullandı.

‘EN FAZLA PASTA PAYI İSTANBUL’DA’

Arap ülkelerindeki sağlık turizmi pazarının oldukça büyük olduğunu hatırlatan Attar, Türkiye’nin de bu konuda oldukça yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek “En iyi neticeyi almak için profesyonelce, hatasız şekilde hizmet verelim ki Türkiye’nin adını güzel yerlere getirelim. ‘Bacasız sanayi’ ülkemiz için güzel ciddi kazançlar sağlar. Bu yıllarda potansiyelimiz ciddi arttı. Hastanelerimiz güzel. En fazla pasta payı İstanbul’da. Çünkü orada direkt uçuşlar var. Aktarma olmadan ulaşım sağlanıyor. Bu konuda İzmir de önemli. İzmir, daha profesyonel çalıştığı zaman İstanbul’u yakalar. Güzel hastanelerimizi de iş birliğine çağırıyoruz. Aktarma olsa bile hizmet güzel olursa her noktadan gelen olur. Ülkemizde en çok estetik alanında hizmet almak için geliyorlar. Çünkü bu alana hanımlar ilgi gösteriyor. Türkiye’de güzel başarılar yakalandığı için Arap ülkelerinden gelen oluyor. Saç hizmetleri de estetiğin içinde. Onu da daha çok erkekler talep ediyor” dedi.

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş