Saç nezlesi nedir? Saç nezlesi nasıl anlaşılır?

Saç nezlesi neredeyse tüm kadınların başına gelebilecek bir durumdur. Peki, saç nezlesi nedir? Saç nezlesi saç döker mi? Saç nezlesiyle dökülen saçlar geri çıkar mı? Saç nezlesi zararlı mı? Saç nezlesi nasıl anlaşılır? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Saç nezlesi nedir? Saç nezlesi nasıl anlaşılır?
Yayınlama: 01.12.2022
A+
A-

Saç nezlesi, duş, deniz ve havuz sonrası iyi kurutulmayan saçlarda ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle kadınlar saçlarına kolay şekil verebilmek için temiz saçlara ihtiyaç duyarlar. Dalgalı saçlı kadınlar ise temiz saçlarına köpük ve jöle gibi ürünler kullanarak pratikçe şekil verebilirler. Bu durumda saç nezlesine neden olur .Peki, Saç nezlesi nedir, saç döker mi? Saç nezlesi zararlı mı? Saç nezlesiyle dökülen saçlar geri çıkar mı? Detaylar haberimizde…

SAÇ NEZLESİ NEDİR,SAÇ DÖKER Mİ?

Saç nezlesi olarak adlandırılan rahatsızlığın öne çıkan en belirgin özelliği, kıl köklerinde ve saç derisinde yanma ve ağrı hissi vermesidir. Fark edildiği zaman önlemi alınmadığı taktirde ileride saç diplerinde yaraya ve şiddetli saç dökülmesine sebep olabilmektedir.

SAÇ NEZLESİ GECER Mİ?

Daha çok kadınlarda olan bu rahatsızlığın en yaygın belirtisi saç diplerinde kaşınmayla birlikte olan yanma hissiyatıdır. Saç nezlesi tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Önemli olan nedenleri bulmak ve buna uygun yöntemlerle ilerlemektir

SAÇ NEZLESİ NASIL ANLAŞILIYOR?

Saç nezlesi hastalığına saç derisinde, özellikle saç köklerinde ağrı ve yanma hissi eşlik ediyor. Eğer fark edildiğinde önlem alınmazsa hastalığın ilerleyen aşamalarında saç köklerinde yara ve aşırı derecede dökülme ortaya çıkabiliyor.

SAÇ NEZLESİ ZARALI MI?

Ciddi bir sorun olarak başlamayan ancak daha ileri ki dönemlerde tedavi edilmediğinde baş hastalıklarına zemin hazırlar. Tıp dilinde hastalık olarak algılanmazsa da hastalıklara sebep olabilecek bir durum olduğundan kişilerin bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyarıda bulunurlar.

SAÇ NEZLESİ NEDEN OLUR?

Saçların çok sık bağlanması saç diplerinin hava almasını engeller. Duş sonrası ya da yağmur sonrası kurulanmayan ve soğuk rüzgara maruz kalan saçların kökleri zamanla gücünü kaybeder ve bu durumda hem saç nezlesine hem de saçın dökülmeye neden olur.

Islak saça birden sıcak fön tutulması saçın kökünü yakar. Aynı zamanda saç derisinin ani sıcak hava ile karşılaşması hastalığa davetiye çıkarır. Sürekli şampuan değiştirmek ve saça kozmetik ürünler uygulamakta, saç nezlesinin nedenlerindendir. Sert şekilde taranan saç deriye zarar verir, böylece hasar almış saç derisi hastalığa yakalanmayı kolaylaştırır.

SAÇ NEZLESİNİN TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Tıp dilinde hastalık olarak adlandırılmayan saç nezlesinin tedavisi bulunmamaktadır. Bu rahatsızlığı engellemek için öncelikle sorunun ne olduğu öğrenilir. Hastalığa neden olan durumlar tespit edilip ortadan kaldırılmasına rağmen, sorun devam ediyorsa bir uzmana görünmekte fayda vardır.

SAÇ NEZLESİYLE DÖKÜLEN SAÇLAR GERİ ÇIKAR MI?

Bu da kalıtsal saç kaybı veya androgenetik alopesi olarak adlandırılır. Bu tür bir saç dökülmesi kalıcıdır, yani dökülen saçlar yeniden çıkar mı sorusunun yanıtı bu tip için “Hayır” olacaktır.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.