Putin ve Lukaşenko, Moskova’da görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da Blearus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi.

Putin ve Lukaşenko, Moskova’da görüştü
Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada, “Tüm alanlardaki ortak çalışmalarımız neticesinde çok şey yapıldığını söylemeliyim. Tüm bunları tartışacağız. Bu aynı zamanda uluslararası arenadaki etkileşimimiz ve devletlerimizin güvenliğini sağlamaya yönelik meselelerin ortak çözümü için de geçerli” dedi.

Putin ve Lukaşenko, Moskova’da görüştü

BELARUS TOPRAKLARINDA NÜKLEER SİLAH PLANI

Rusya, geçtiğimiz haftalarda Belarus topraklarında taktik nükleer silahların konuşlandırılmasına yönelik planını açıklamıştı. Söz konusu plan, Batı ve Ukrayna resmi makamlarının tepkisini çekmişti.

Putin ve Lukaşenko, Moskova’da görüştü

NATO’dan yapılan açıklamada, söz konusu planın sorumsuzca olduğu ifade edilerek, “Rusya’nın nükleer söylemi tehlikeli ve sorumsuzca. NATO tetikte ve durumu yakından izliyoruz. Rusya’nın nükleer duruşunda, kendi duruşumuzu değiştirecek herhangi bir değişiklik görmedik. Tüm NATO müttefiklerini korumaya ve savunmaya kararlıyız” denilmişti.

Belarus muhalefeti, söz konusu planın ülke anayasasına aykırı olduğunu belirterek, “Rusya’nın Belarus’ta taktik nükleer silah konuşlandırması, Belarus anayasasını doğrudan ihlal ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “Rusya Federasyonu’nun Belarus topraklarında taktik nükleer silah konuşlandırma niyetine ilişkin son açıklaması, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması’nın ilkelerini baltalayan suçlu Putin rejiminin bir başka provokatif adımıdır. Kremlin’in egemen bir devlete karşı yürüttüğü savaşta korkunç insanlığa karşı ve savaş suçlarına rağmen, Rusya savaş alanında kazanamayacağını gösteriyor” ifadeleriyle tepki göstermişti.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.