Pişmiş toprak sempozyumu 16’ncı yılında
ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN VE BİRÇOK ETKİNLİĞİ BÜNYESİNDE BARINDIRAN ULUSLARARASI ESKİŞEHİR PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU’NUN 16’NCISI, VECİHİ HÜR KUŞ HAVACILIK VE TEKNOLOJİ PARKI’NDA DÜZENLENEN AÇILIŞ TÖRENİ İLE BAŞLADI.
Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, düzenlenen açılış töreni ile başladı.
16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Vecihi Hür Kuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törende tamamlanan kültür merkezinin de açılış kurdelesi kesildi. Sempozyumun açılış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Pişmiş Toprak Sempozyumu ile çok eser kazandıklarını ve bununla gurur duyduklarını söyledi.
“‘Sadece Türk sanatçılarla yapalım, çünkü sadece Türk sanatçılar hisseder’ dedik”
Cumhuriyet’in 100’üncü yılının çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Ataç, Türk ulusu için önemli olan bu yılda sadece Türk sanatçılarla çalışıldığını söyledi. 15 günlük süre içinde Türkiye’den 20 sanatçı ile Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel bir eser ortaya çıkarılacağını belirten Ataç, “Pişmiş toprak bizim düğünümüz oluyor. Bilgehan hocamızın dediği gibi 24 yıldır sürekli mücadele ederek bugünlere geldik. Çok eserler kazandık, onlarla gerçekten gurur duyuyoruz. Hafta sonu çok büyük bir acı yaşadım, mahalle arkadaşım sevgili Naci Güçhan’ı kaybettik. Gerçekten benim için büyük acıydı. Çok sevdiğim değerli bir dostumdu ama kadın voleybol milli takımımızın şampiyonluğu içimize biraz su serpti. Onları canı gönülden kutluyorum, Türk kadınının neler yapabileceğini gösterdiler. Pişmiş toprak çok eskilere dayanan bir yapı malzemesi. İnsana çok sıcak gelen bir yapı malzemesi. Onunla 2001 yılında yaptığımız bir masa toplantısında böyle bir sempozyumda onun sanatını kullanmak ve onu sanat haline dönüştürebilme kararını verdik. Bugünlerde düşünüyorum ne kadar doğru bir iş yapmış. Çünkü pişmiş toprak Tepebaşı’nın ve belediyesinin kimliği ile hafızasıdır. Böyle önemli bir malzemeyi sektörle ve sanatla beraber hayata geçirmek çok önemli. 100’üncü yıl Türk ulusu için çok önemli bir tarih. Bunu taçlandırmak için böyle bir karar aldık. Dedik ki, ‘Sadece Türk sanatçılarla yapalım, çünkü sadece Türk sanatçılar hisseder.’ 24 sanatçı ile 2 haftada sağlıkçılara yaptığımız anıt gibi bu da 100’üncü yıl adına bir anıt olacak ve Eskişehir’de bunu dalgalandıracak. Ayrıca Eskişehir’in kurtuluşunun 101’inci yılını kutladık. Önümüzdeki 15 gün Eskişehir sanat içinde işlerine devam edecek. Bu yıl değişiklik olarak Vecihi Hür Kuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda yapmaya karar verdik. Bunu da iki tane güzel bina ile taçlandırdık” dedi.
sonbasin.com / İHA