Osmangazi Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Kamil Çolak’tan Şaşırtan Şaibeli Atama

Kurum içi atamalarda yaptığı radikal değişikliklerle adından söz ettiren Rektör Çolak hemen öncesinde Osmangazi Üniversitesi tıp fakültesinde kullanılmak üzere alınan sarf malzemelerinin kurum içirişinde çalışan kişiler tarafından başka depolara götürdüğü ortaya çıktığı ve hem Rektörlük hem Emniyetin işbirliği içerisinde gerçekleşen operasyonla çalındığı iddia edilen sarf malzemeleri ve çaldıkları iddia edilen kişilerin suçüstü yakalanmasında büyük katkısı olan Rektör Çolak ve ekibi herhangi bir şaibeye yer olmadan bu süreci atlatmış ve adli makamlarca süreç başlatılmıştı.

Osmangazi Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Kamil Çolak’tan Şaşırtan Şaibeli Atama
Yayınlama: 14.10.2022
A+
A-

Hastane Baş Müdürü M. Sarıbardak Görevden alındı.

Bu olayın hemen ardından Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Baş Müdürü Görevden alınmış ve bu görevden alınma hadisesi Baş Müdürün üstünde olan bazı şaibeli olaylar sebebi ile  Eskişehir Kamuoyunda takdirle karşılanmıştı.

 

Rektör Çolak Baskılara boyun mu eğdi? Yoksa Eski Rektör Kemal Şenocak’lamı hesaplaşıyor?

Henüz ataması yapılır yapılmaz güzel işlere imza atan Rektör Çolak ne oldu da, Hastanede meydana gelen hırsızlık olaylarında kendisine defalarca şikayet edildiği halde hiçbir ses çıkarmayan şikayet edenlere ise “işinize bakın” dediği iddia edilen, bunca sarf malzemelerinin uzun zamandan beri hiç fark etmemiş olan (“ bu hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur”) son hırsızlık olayında emniyet kayıtlarında ismi geçen;  

 

Tıp Fakültesi Hastanesinin Baş Müdürü M. Sarıbardak henüz dava sonuçlanmadan ve Baş Müdürlük görevinden alındıktan hemen sonra eski Rektör Prof.Dr Kemal Şenocak’ın Atadığı Ali YÖNTEM’İ görevden alarak onun yerine  Osmangazi Üniversitesi Genel Sekreter yardımcılığına ataması 

hem özel hayatı ile ilgili hem meydana gelen hırsızlık olaylarında isminin emniyet kayıtlarında geçmesi yapılan bu atamanın Rektör Çolak’ın Kemal Hocadan intikam mı alıyor yoksa eski Baş Müdür M.Sarıbardakl’a  yakın bir  ilişkisi mi var  düşüncesi iddialarını güçlendiriyor.

 

Cevap Verilmesi Gereken iddialar….

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde SGK dan para alabilmek adına başka hastalar üzerine kayıt açılıp yapılan işlemler alakasız hastalar üzerine kayıt edildi mi?

 

Baş Müdüre yakın olan bir çok hemşire ve sağlık memurunun aktif çalışması gerekirken her hangi bir engel durumu olmadığı halde masa başı işlerde çalıştırıldı mı? Veya çalıştırılmaya devam ediyor mu?

 

Randevu Sisteminde isteyerek veya istemeyerek sürekli olacak şekilde aksaklıklar çıkıyormu?

SGK’nın hastaneye ait olan yazılım programında elzem olan bazı değişiklikler talep ettiği bu yazılım firmasının bunlardan hiç birin yerine getirmediği, yazılımsal sorunlardan kaynaklanan randevu sisteminde sürekli olarak aksaklık çıktığı;

 

Bütün hastalara aynı saate randevu verdiği, hastane koridorlarında inanılmaz yığılma olduğu, hastane çalışanlarının mevcut kullandıkları yazılımdan hiçbir şekilde memnun olmadığı bu yazılımsal sorunlardan dolayı SGK ya gönderilmesi gereken evrakların çok geç gönderildiği, bu sebeplerden dolayı kamunun çok ciddi zarara uğratıldığı,

 

Hayati önem sahip radyoloji sonuçlarının çok geç çıktığı ve acil hastaları paralı yerlere yönlendirdikleri iddiaları doğrumudur?

 

Çekilen BT Ve MR ların SGK dan para alabilmek adına başka hastaların üzerine kayıt edildiği ve bunların sonucunda yanlış tetkik sonucu doğurduğu bu yapılan usulsüz işlemlerin hastalar üzerinde ölümcül sonuç doğurduğu iddiaları doğrumudur?

Sgk ya gönderilmesi gereken MR ve BT lerin gönderilmeyecek talimatı veren başmüdür olduğu ve bu iddia edilen olaylardan fatura sorumlusu S.A isimli bayanın haberi olduğu doğrumudur?

 

Patoloji sonuçları çok geç tarihlerde çıktığı eğer hasta ücret öderse erken tarihe çekildiği iddiaları doğrumudur?

 

Çok değerli Rektör Kâmil Çolak’ın üstünde bunca iddialar varken bu yaptığı atama Eskişehir kamuoyunda şaibeli atama olduğu algısı oluşturdu.

 

Tarafımıza gelen hastane ve müdürlüklerle alakalı iddiaların kamuoyunu aydınlatmak adına ve ortaya atılan iddiaların gün yüzüne çıkması adına cevap verileceğinden hiç şüphemiz yoktur.

Muhabir 

Ali Bulak

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş