Okay Yokuşlu: Havayı yakalamış bir milli takım var

Milli futbolcu Okay Yokuşlu, “Taktik, teknik günümüz futbolunda çok önemli ama saha içindeki birliktelik de bu saha dışındaki birliktelikten, arkadaşlıktan geçiyor. Bence o havayı yakalamış bir milli takım var” dedi.

Okay Yokuşlu: Havayı yakalamış bir milli takım var
Yayınlama: 15.06.2024
A+
A-

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu ilk maçında 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlılarda, tecrübeli Okay Yokuşlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bazı oyuncuların sakatlık nedeniyle kadrodan çıkartıldığını ancak bunun dışında kampın oldukça iyi geçtiğini belirten Okay Yokuşlu, “Takım olarak kamp iyi geçiyor. Tek diyebileceğimiz, kamp döneminde sakatlıklar oldu. Birkaç arkadaşımızı mecburen kadrodan çıkartmak zorunda kaldık. Onun dışında iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Hocamızla birlikte, arkadaşlarımızla birlikte olumlu bir hava var. Motive bir şekilde, özellikle ilk maça konsantre olmuş şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAVAYI YAKALAMIŞ BİR MİLLİ TAKIM VAR”

Milli takımdaki arkadaşlığın çok iyi olduğunu ifade eden Okay Yokuşlu, “Geçen gün bir şey almak için alt kata indim. Bir baktım 7, 8 kişi yerde oturmuş sohbet, muhabbet ediyor koridorda falan. Onu görünce bir hoşuma gitti. Taktik, teknik günümüz futbolunda çok önemli ama saha içindeki birliktelik de bu saha dışındaki birliktelikten, arkadaşlıktan geçiyor. Bence o havayı yakalamış bir milli takım var. Yaş aralıkları da birbirlerine yakın olduğu için daha tecrübeli oyuncuların da onlarla iyi iletişim kurabildiğini düşünüyorum. O yüzden iyi bir ortam var” şeklinde konuştu.

“İLK MAÇ BİZİM İÇİN GERÇEKTEN ÖNEMLİ”

Turnuvadaki ilk maç olan Gürcistan karşılaşmasının önemine dikkat çeken tecrübeli oyuncu, “Bunu daha önce diğer arkadaşlarımız da dile getirdi. İlk maç bizim için gerçekten önemli. Galibiyet alırsak, gruba avantajlı başlayacağız. Gürcistan da bu turnuvaya ilk defa katılıyor. Bizim için galip gelinmesi gereken bir maç. Biz de her ne kadar genç oyunculardan kurulu bir takım olsak da bu turnuvayı çok deneyimlemiş arkadaşlarımız olmamasına rağmen grubu lider olarak bitirmiş bir takım, bu açıdan kendimize güvenmemiz gerekiyor. O yüzden sahada gerekenleri yapıp, maçı kazanmamız gerekiyor. Portekiz belki de turnuvanın favorilerinden birisi. Ama daha önce de gösterdik ki takım böyle büyük maçları gayet iyi oynayıp, sonuçlar alabildi. O yüzden maç maç bakmamız lazım. Umarım her şey güzel olur” diye konuştu.

“SADECE YETENEK YA DA POTANSİYELLE BU TURNUVALARDA BAŞARI ELDE EDİLMİYOR”

Yaklaşık 3 yıllık ara sonrasında milli takıma davet edilmesi hatırlatılan Okay Yokuşlu, “Bireysel olarak burada olduğum için çok mutluyum. Özellikle böyle büyük bir turnuvada, kulübümde geçen 2 güzel sezonun ardından, burada olmak, ülkemi temsil edecek olmak mutluluk verici. Geçmiş şampiyonada da takımdan çok büyük beklentiler vardı. O zaman da jenerasyon çok yetenekli görünüyordu. Ne yazık ki istediğimiz gibi başlayamadık. O yüzden buna ben de dahilim belki o turnuvada olan arkadaşlar, şu an genç bir gruba sahip olduğumuz için orada neler yapılmaması gerektiğini veya dışardan nelerden etkilenip, nelerden etkilenmemesi gerektiğini paylaşmaya çalışıyoruz. Futbol saha içinde kazanılan bir oyun. Büyük bir turnuvaya geliyorsunuz. Göz önündesiniz ama saha içine odaklanmak çok önemli. Orada gördüklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi o takım da güzel bir takımdı. Çok büyük beklentiler vardı. Aynı şekilde bu takım da böyle. Belki de daha büyük başarılar yakalayacak bir takım. Sadece yetenek ya da potansiyelle bu turnuvalarda başarı elde edilmiyor ne yazık ki. O yüzden yetenekle, tecrübeyi birleştirip, tecrübelerden faydalanıp, güzel bir harman oluşturup, güzel bir başlangıç yapmamız lazım” dedi.

“BERLİN OLİMPİYAT STADYUMU’NDA OYNAMAK İSTERİM”

Almanya’da hangi statta maç oynamak istediği yönünde gelen soruya Okay Yokuşlu şöyle cevap verdi:

“Berlin derdim herhalde, finalde. Almanya’da olması çok güzel. Taraftarımızla beraber olacak olmamız da. O yüzden herhangi bir stat ayrımı yapmıyorum. Yeter ki taraftarlarımızla o statta mutlu olalım.”

“GEÇEN TURNUVAYA GÖRE DAHA İYİ BİR HAZIRLIK AŞAMASI GEÇİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Teknik direktör Vincenzo Montella’nın oyuncularla arasının çok iyi olduğunun altını çizen Okay Yokuşlu, “Hocanın oyuncularla ilişkisi gayet iyi, herkes birbirine karşı çok açık. Hoca ve oyuncular arasında gerekli iletişimin sağlandığını düşünüyorum. Saha içinde taktik ve teknik anlamında gerekse de saha dışı anlamında bize çok sıcak kanlı ve güzel yaklaşıyor. Geçen turnuvaya göre daha iyi bir hazırlık aşaması geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunu görmek mutluluk verici. Her şey yolunda” diye konuştu.

“TAKIM İÇİNDEKİ HERKES ÇOK ÖNEMLİ”

Sürekliliği olan bir oyuncu olarak bunun kendisine avantaj sağlayıp, sağlamayacağıyla ilgili gelen soru üzerine tecrübeli orta saha oyuncusu şöyle konuştu:

“Bir avantaj olarak görmüyorum bunu, takımım adına bir ekstra güç olarak görmek gerek. Geçtiğimiz sezon 50’ye yakın maç oynadım ama grup aşamasından lider çıkmış bir milli takımımız da var. O yüzden burada kim oynarsa oynasın herkesin formda olması ve en iyi seviyesinde olması takım için faydalı olacaktır. Birimizin belki iyi diğerinin kötü günü olur, o yüzden takım içindeki herkes çok önemli. Bu sakatlıklar canımızı sıktı, arkadaşlarımız adına üzüldük. Kendi açımdan bu sayıları yakalayıp buraya gelmek mutluluk verici, bunu takım için faydalı bir şey olarak görüyorum.”

“BENİM İÇİN OLUMLU BİR SEZON GEÇTİ”

İngiltere Championship ekibi West Bromwich Albion’a Premier Lig’e yükselme hedefiyle gittiğini söyleyen Okay Yokuşlu, “Mutluyum. West Bromwich’e Premier Lig’e çıkma hedefiyle gittim, bu sene çok yaklaştık ama maalesef yarı finalde elendik. Ben de takımımda neredeyse her maçta süre aldım ve takımıma katkı sağladığımı düşünüyorum. O yüzden benim için olumlu geçen bir sezondu. Ama bazen futbol bu, çok yaklaşmıştık ama maalesef olmadı” ifadelerini kullandı.

“HERKES AYNI HEDEF ETRAFINDA TOPLANMIŞ DURUMDA”

Uzun geçen bir sezonun ardından milli takımda yeniden yükleme yapılması ve kamptaki yoğunluğun oyuncuların üstünde nasıl bir etki bıraktığıyla ilgili gelen soruyu da cevaplayan Okay Yokuşlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Açıkçası bunu kamplarda biraz ayarlamak gerek, biz de öyle yapıyoruz. Çünkü çok yoğun bir sezonun ardından buraya geliyoruz, idmanların şiddetini, takım içindeki rahatlığı bazen vermek gerekiyor, aynı zamanda da çalışmaları sürdürmek gerekiyor. Onun ayarını yapmak gerek. O açıdan bir sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum. Yaklaşık 3 haftadır kamptayız, aynı istek ve azimle çalışmalara devam ediyoruz. Sadece onun ayarını yapmak gerek. Futbolcu olarak bizim için burası motive edici bir yer. Takımlarımızda başarılı olup olmasak da burada çok muhabbeti bile olmuyor, çünkü bambaşka bir hedef, herkes aynı hedef etrafında toplanmış durumda.”

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş