MSB: Son bir haftada 72 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 72’si son bir haftada olmak üzere, bu yılın başından itibaren 1427 terörist etkisiz hale getirdi.

MSB: Son bir haftada 72 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 18.07.2024
A+
A-

Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakoluna teslim oldu.

 

Son bir haftada yasadışı yollarla geçmeye çalışan 4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere 340 şahıs yakalandı, 863 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

 

01 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 707, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 65 bin 225 oldu.

 

(ABD’den F-16 ve modernize kitlerinin alımında azaltmaya gidileceğine dair iddialar) Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir. Bu çok faktörlü ve çok etkenli bir süreçtir.

 

Iraklı makamlarla ve bölgesel yönetimle olumlu ve koordineli çalışmalar yürütmekteyiz. Ortak Harekat Merkezi’nin kurulmasına ilişkin teknik çalışmalar da problemsiz olarak sürmektedir.

 

(Suriye ile ilişkilerdeki son durum) Cumhurbaşkanımız diyalog konusunda bir irade ortaya koymuştur. Türkiye, meşru müdafaa ilkesi kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye’de bulunmaktadır.

 

(Suriye ile ilişkilerdeki son durum) Bizim yaptığımız harekatlar, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına büyük katkılar yapmıştır. Suriye’de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının huzur ve güven içinde yaşamasını arzu ediyoruz.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş