MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirilmiştir

MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirilmiştir
Yayınlama: 14.03.2024
A+
A-

– 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 229’u Irak’ın, 353’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 582 terörist etkisiz hale getirildi.

– Geçtiğimiz hafta Irak’ın kuzeyinde Habur Hudut sınır karakoluna 2 PKK’lı terörist teslim oldu.

– Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4’ü terör örgütü üyesi 138 şahıs yakalandı. 2861 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

– 1 Ocak 2024’ten bugüne hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1747’ye yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenenlerin sayısı 34 bin 447 olmuştur.

– Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, F-35 konusunda ödenen parayı geri almak için görüşmelerin devam ettiğini ve bu aşamada KAAN’a odaklanmaları gerektiğini belirtti.

– Bakanlık kaynakları, Yunanistan ile Güven Artırıcı Önlemler Toplantılarının bir sonraki toplantısının nisan ayının sonunda Atina’da gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.

– Bakanlık kaynakları, İngiltere’den talep edilen EUROFİGHTER uçak teminine yönelik girişimlerin Birleşik Krallık ve Alman yetkililer ile görüşmelerin sürdürüldüğünü olumlu sonuç alınacağına inandıklarını söyledi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş