MSB: Son bir haftada, 1’i terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 94 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Son bir haftada, 1’i terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 94 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1521 oldu.

MSB: Son bir haftada, 1’i terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 94 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim oldu.

 

Son bir hafta içerisinde, 8’i terör örgütü mensubu olmak üzere 395 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 7 bin 102 oldu.

 

Son bir haftada yasadışı yollarla geçmeye çalışırken engellenen 834 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı 66 bin 59’a ulaştı.

 

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca, muhtelif miktarda; T-70 Genel Maksat Helikopteri ile Sabit Kanatlı Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracının (BAHA) muayene ve kabul faaliyeti tamamlandı.

 

(Irak Cumhurbaşkanı eşinin Türkiye aleyhine açıklamaları) TSK’ya yönelik söz konusu iddialar asılsızdır. Bu açıklama ve ithamların, Irak’ın genelini yansıtmadığı açıktır. Kaldı ki Irak tarafı da PKK’yı yasaklı örgüt olarak ilan etmiştir. Ülkemiz kardeş Irak ile bu türden asılsız iddialar üzerine diyalog geliştirmemektedir.

 

(ABD’nin Suriye’ye Avenger Stinger Hava Savunma Sistemlerini nakletmesi) Müttefikimiz ABD’den beklentimiz, daha önce DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG-SDG’ye verdiği tüm yardım ve desteği sonlandırması, bir terör örgütüyle işbirliği yapılarak başka bir terör örgütüyle mücadele edilemeyeceğini anlaması ve terörle mücadelemize samimi destek vermesidir.

 

(İdlib’deki M4 karayolunda Rusya ile yeniden ortak devriyelerin başlayıp başlamayacağı) M4 karayolunun güvenliğinin kontrol edilmesi konusunu başından beri ifade etmekteyiz. Bu konuda muhataplar ile görüşmeler sürmektedir.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş