Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz’un hedefi kadın güreşine olimpiyatlarda altın madalya hediye etmek

Kadın Güreş Milli Takımı sporcusu Evin Demirhan Yavuz, Türk kadını olarak 6 kotanın 5’ini alarak olimpiyatlara güçlü ve çok sayıda sporcuyla katılıyoruz. Son viraja girdik diyebiliriz. Heyecanla olimpiyat oyunlarının başlamasını bekliyorum. Çünkü çok hazırlandık, çok istiyoruz. Olimpiyatlarda kadın güreşinde hiç altın madalyamız yok. Hedefimizi altın olarak belirledik. Büyük hedefler için büyük bedeller ödemek gerekiyor dedi.

Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz’un hedefi kadın güreşine olimpiyatlarda altın madalya hediye etmek
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-

Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz, özel bir firmanın olimpik ve paralimpik sporcular ile annelerini bir araya getirdiği ‘Yıldız Anneler’ programında basın mensuplarıyla buluştu. 28 yaşındaki milli sporcu, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Sözlerine projeden dolayı mutluluğunu dile getirerek başlayan milli sporcu, “Dünya üzerinde bir ilk bu proje. Sporcuların yanında annelerine de yer veriyorlar. Milli Olimpiyat Komitesi ile iş birliği içinde olan firmamıza çok teşekkür ediyorum. Benim en büyük kahramanım annem. Onun da burada onurlandırılması, plaket verilmesi beni çok motive etti. Biliyorsunuz ki olimpiyat oyunlarına da çok az bir süre kaldı. Bu projenin içinde yer almak annem ve benim adıma da çok gurur ve mutluluk verici” diye konuştu.

Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz'un hedefi kadın güreşine olimpiyatlarda altın madalya hediye etmek

“BÜYÜK HEDEFLER İÇİN BÜYÜK BEDELLER ÖDEMEK GEREKİYOR”

Geçtiğimiz sene Eylül ayında Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda 50 kiloda ilk 5’e giren Evin, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota almıştı.

Memleketi Siirt’te 2009’da başladığı güreşte bugün itibarıyla en çok madalya kazanan Türk kadın sporcu olduğunun altını çizen Evin Demirhan Yavuz, şunları kaydetti:

“Şu an 20 madalyaya sahibim. Katıldığım ilk olimpiyat Tokyo’daydı. Talihsiz bir sakatlık yaşamıştım. İstediğim performansı gösterememiştim. Tabii ki o atmosferin de çok büyük bir heyecanı olmuştu. Artık daha tecrübeliyim. Kariyerimin de en güzel başarılarını elde ettim. Avrupa şampiyonluğunu elde ettim ve dünya kürsüsünde yer aldım. İlk defa dünya şampiyonasında kotayı aldık. Hazırlanmak için önümüzde uzun bir zaman vardı. İyi hazırlandık. Türk kadını olarak da 6 kotanın 5’ini alarak olimpiyatlara güçlü ve çok sayıda sporcuyla katılıyoruz. Son viraja girdik diyebiliriz. Yurt dışında kampımız olacak. Heyecanla olimpiyat oyunlarının başlamasını bekliyorum. Çünkü çok hazırlandık, çok istiyoruz. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. Olimpiyatlarda kadın güreşinde hiç altın madalyamız yok. Hedefimizi altın olarak belirledik. Çalışmalarımız hep zorlu oldu. Büyük hedefler için büyük bedeller ödemek gerekiyor.”

Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz'un hedefi kadın güreşine olimpiyatlarda altın madalya hediye etmek

AİLESİ TARAFINDAN ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Güreşe başladığı ilk yıllarda ağabeyi ve babası tarafından engellenmeye çalışıldığını anlatan Evin Demirhan Yavuz, annesinin her fırsatta kendisine destek olduğunun altını çizdi.

Annesine her fırsatta çok teşekkür ettiğini anlatan Evin, “Güreşe başlarken ağabeyim ve babam tarafından engellenmeye çalışıldım. En büyük destekçim annemdi. Bana sahip çıktı ve hep arkamda durdu. Bugün bu başarıları elde ettiysem ve burada sizinle konuşabiliyorsam tamamen annem sayesindedir. Her zaman arkamda durduğu için başardım. Güreşi de benimle öğrendiler. Annem bazen maçlardan döndüğümde güreş teknikleri göstermeye çalışıyor. Taktik vermeye çalışıyor. Artık bu noktaya geldik. Beni her anlamda destekliyor. Annem bu proje ile birlikte artık ben ‘Olimpik anneyim’ diyerek kendini de çok fazla geliştirdi. Beslenme ve dinlenme konusunda da kendini geliştirdi. Başarılarımda en büyük katkı sahibi. Her maç öncesinde dua eder. Kamplara gitmeden önce Yasin duasını okur. Birbirimize bu duyguları yaşatıyoruz. İnşallah daha güzel şeyler yaşarız” diyerek sözlerini tamamladı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş