Microsoft gönüllü olarak kendisini ifşa etti… 3 milyon dolar ceza ödemek zorunda kaldı!

Microsoft, Küba, İran, Suriye, Rusya ve Ukrayna’da yasa yasa dışı hizmet ve yazılım ihlallerine engel olmadığı gerekçesiyle 3 Milyon dolar ceza aldı. Şirket yaşanan ihlalleri gönüllü olarak ifşa etmesine rağmen ceza almaktan kurtulamadı.

Microsoft gönüllü olarak kendisini ifşa etti… 3 milyon dolar ceza ödemek zorunda kaldı!
Yayınlama: 22.04.2023
A+
A-

OFAC, (Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) 2023 yılının ilk üç ayında sadece bir uzlaşma açıkladı. OFAC, Microsoft’a karşı büyük bir dava ve bir ABD para hizmeti şirketi olan Uphold HQ (“Uphold”) aleyhine iki büyük dava kararını açıkladı.

MİCROSOFT SUÇLAMAYI KABUL ETTİ!

Microsoft, OFAC’ın Küba, İran, Suriye ve Ukrayna/Rusya ile ilgili yaptırım programlarını ihlal ederek yaptırım uygulanan yargı bölgelerine ve Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlara (“SDN’ler – Yazılım Tanımlı Ağlar) yasadışı hizmet ve yazılım ihracatı nedeniyle 3,3 milyon doları ödemeyi kabul etti.

Microsoft gönüllü olarak kendisini ifşa etti... 3 milyon dolar ceza ödemek zorunda kaldı!

İHLALLERİN ÇOĞU RUSYA VE UKRAYNA’DA YAŞANDI

İhlallerin çoğu yasaklı Rus kuruluşlarını veya Ukrayna’nın Kırım bölgesinde bulunan kişileri kapsıyor. Microsoft’un kendi ürünlerinin yasaklı taraflarca kullanımını tespit edemediği ve önleyemediği belirtilerek şirket suçlu bulundu.

“Microsoft yaşanan ihlalleri gönüllü olarak ifşa etti”

Microsoft bu davranışı gönüllü olarak ifşa etmiştir. OFAC ayrıca Microsoft’un “önemli düzeltici önlemlerine” de atıfta bulundu. OFAC ve Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu ortak bir soruşturma ve koordineli bir çözüm yürüttüğü belirtildi.

İHLALE UĞRAYAN 1.339 İŞLEM TESPİT EDİLDİ

Temmuz 2012 ile Nisan 2019 arasında Microsoft, Amerika Birleşik Devletleri ve İrlanda’da bulunan sunucu ve sistemlerden Küba, İran, Suriye, Rusya ve Ukrayna’nın Kırım bölgesinde bulunan SDN’lere, engellenmiş kişilere ve diğer son kullanıcılara yazılım lisansı satışı, yazılım lisanslarının etkinleştirilmesi ve/veya ilgili hizmetlerin sağlanması nedeniyle birden fazla yaptırım programını ihlal eden 1.339 işleme engel olamadı.

Bu satışların ve ilgili hizmetlerin toplam değerinin ise 12,2 milyon dolar olarak biliniyor.

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş