Meteoroloji’den İstanbul ve Ankara dahil 16 şehre sağanak yağış uyarısı: Çok şiddetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara dahil 16 şehir için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.” derken, Ankara’da perşembe günü görülmesi beklenen kuvvetli yağışların sele neden olabileceği belirtildi.

Meteoroloji’den İstanbul ve Ankara dahil 16 şehre sağanak yağış uyarısı: Çok şiddetli geliyor
Yayınlama: 26.04.2023
A+
A-

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, megakent için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yerlikaya, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.” derken bir uyarı da başkent için geldi. Ankara’da perşembe günü görülmesi beklenen kuvvetli yağışların sele neden olabileceği belirtildi.

Türkiye, nisan ayının sonuna doğru yeni bir yağışı hava dalgasına girerken, uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarının ardından İstanbul için bu gece saatlerine işaret edildi.

İSTANBUL’DA GECE SAATLERİNE DİKKAT

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada megakentte kuvvetli yağış beklendiğini belirtti. Vatandaşların tedbirli olmasını isteyen Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Lütfen tedbirli olalım.”

BİR UYARI DA ANKARA İÇİN

Bir uyarı da Ankara için geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; 27 Nisan Perşembe günü Ankara’da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü; sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışlarına karşı vatandaşları uyardı.

PEK ÇOK BÖLGEDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılar İstanbul ve Ankara ile sınırlı kalmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren Batı Akdeniz’de, perşembe günü ise Batı Karadeniz, İç Ege ve İç Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı.

“SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI”

Meteoroloji’nin bölgelere göre yaptığı yağış uyarıları şöyle: “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya merkez ve doğusu, Burdur’un güneydoğusu ve Isparta’nın güneyinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İÇ ANADOLU’YA DOLU YAĞIŞI GÖRÜLEBİLİR

Yapılan son değerlendirmelere göre; 27.04.2023 Perşembe günü, Batı Karadeniz Bölgesi, iç Ege (Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Kütahya) ve iç Anadolu’da (Ankara, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Yozgat) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, İç Anadolu’nun güneyinde yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ADANA BİR KEZ DAHA YAĞMURA DOYACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; 27.04.2023 Perşembe günü Adana’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

İllere göre hava durumu tahminlerini görüntülemek için tıklayın

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.