Meteoroloji uyarmıştı! Antalya kabusu yaşadı

Antalya’nın Kaş ilçesinde şiddetli yağmur etkili oldu. Sokak ve caddeler su altında kaldı, Kaputaş Plajı’nda denizin rengi kahverengiye döndü.

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya kabusu yaşadı
Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-

Meteoroloji’nin şiddetli yağış uyarısında bulunduğu iller arasında yer alan Antalya’nın batı ilçelerinde yağmur etkili oldu. Kaş ilçesinde kuvvetli yağışın etkisiyle sokak ve caddeler su altında kaldı. Etkisini öğle saatlerinde artıran yağmur nedeniyle araçlar, trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yüksek kesimlerden gelen çamurlu su ise Kaputaş Plajı’nda denizin rengi kahverengiye döndü.

ADRASAN’I DOLU VURDU

Dolu, cam ve plastik seralarda hasara neden oldu, ağaçların meyveleri döküldü. Şiddetli yağış, Kumluca ve Demre ilçelerinde de yaşamı olumsuz etkiledi; toptancı hallerinde kamyon ve TIR’lara bir süre yükleme yapılamadı.

FİNİKE’YE 59,4 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Finike ilçesinde sağanak sonrası ani su baskınları oluştu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, ilçede son 24 saat içinde metrekareye 59,4 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. İlçede yağışlar sonrası birçok mahallede de su baskınları meydana geldi.

Meteoroloji uyarmıştı! Antalya kabusu yaşadı

DOLU, 500 DÖNÜM ALANI ETKİLEDİ

Dün akşam başlayan yağmur, bu sabah şiddetini artırdı. Sağanak, saat 11.30 sıralarında Adrasan’da doluya dönüştü. Fındık büyüklüğünde yağan dolu, yaklaşık 500 dönüm alanı etkiledi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, “Bugün saat 11.00 sıralarında mahallemizde dolu yağışı meydana geldi. Doludan seralar ve portakal bahçeleri zarar gördü. Hasar tespit çalışmaları Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak. Tüm çiftçilerimize ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz. Allah bir daha göstermesin. Çiftçilerimiz Tarsim sigortalarını mutlaka yaptırsın. Her an ne olacağı belli olmuyor” dedi.

Adrasan Mahallesi’nin muhtarı Nail Aksoy ise “Mahallemizde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle seralarımız ve portakal bahçelerimiz zarar gördü” diye konuştu.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş